Do Rakovíc doleteli čarodejnice

  • Nezaradené
  • 2. mája 2017, 14:28
  • Autor:am

Posledný aprílový deň je podľa ľudových zvykov spätý s pálením čarodejníc. V nedeľu 30. apríla sa za bosorky a bosorákov prezliekli aj deti z Rakovíc a spoločne sa zahrali najrôznejšie kúzelné hry, zatancovali si a na záver látkovú čarodejnicu spálili v ohnisku.

Oproti minulým rokom sa tentoraz deti mohli tešiť z väčšieho množstva súťaží. „Keďže sme podujatie zorganizovali v nedeľu a v pondelok bol sviatok, deti čakalo viac zábavy, súťaží. Počasie nám vyšlo a dospelí si mohli posedieť o čosi dlhšie,“ povedala zástupkyňa centra voľného času Katarína Rafajdusová. Viaceré deti boli v uplynulý týždeň v škole prírode, a tak im organizátorka podujatia kostýmy zapožičala. Hodnotné však bolo najmä to, ak si niekto čarodejnícke oblečenie spravil a priniesol vlastné. „Všetky deti boli ocenené. Každý dostal lístoček s číslom, následne sa žrebovalo a ten, koho číslo sme vybrali, si cenu vybral podľa seba. Teda neurčovali sme, ktoré kostýmy boli najkrajšie,“ prezradila K. Rafajdusová.

Okrem malých čarodejníkov sa do podujatia zapojili starší žiaci, absolventi základnej školy, učiteľka a pracovníčky zo škôlky, rodičia i hasiči. A tak si tento rok mohli jednu zo súťaží užiť aj dospelí. „Hádali lektvary, ktoré sme deťom dať nemohli,“ povedala s potmehúdskym úsmevom „teta Katka“.

Po skončení súťaží sa obyvatelia presunuli pred kostol, kde spoločne postavili máj. Potom sa ešte na záver vybláznili a po ôsmej večer už na pľaci zostávali len deti pod dohľadom rodičov. „Som rada, že prišlo dosť ľudí. Svoje spravilo aj počasie, vyšlo slniečko a určite pomohlo tiež to, že bola nedeľa, vtedy sa v záhradke málokto rýpe,“ dodala s úsmevom K. Rafajdusová.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 17, ktoré je v predaji od 2. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 15. apríla. Tento deň je Svetovým dňom umenia. Meniny má Fedor.
  • 15.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
V úvode apríla sa na Banke konalo jarné upratovanie obce. Organizovala ho obec od ôsmej hodiny rannej až do obeda,…
  • 15.04.2024, 16:46
  • Spravodajstvo
Dnes je utorok 16. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hlasu. Meniny má Dana, Danica.
  • 16.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 16. apríla 2024
Meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf