Dve víťazstvá vodných pólistiek Kúpeľov v prvej lige žien

  • Vodné pólo / Šport
  • 26. apríla 2017, 13:20
  • Autor:th

Tretie kolo prvej slovenskej ligy žien vo vodnom póle sa hralo v mestskej krytej plavárni v Topoľčanoch. Súperkami piešťanského družstva KVP Kúpele boli postupne domáce Topoľčany, Vrútky a Bratislava.

■ KVP Kúpele Piešťany – Pirana SC Topoľčany 11:4 (0:0, 4:1, 5:0, 2:3)

Góly KVP: Rusznáková 5, M. Klampárová a Kotelešová po 2, Kolárová a Basarová po 1

Po obojstranne opatrnom začiatku sa postupne začali presadzovať piešťanské hráčky, ktoré svoju prevahu vyjadrili aj gólovo. V závere po prestriedaní sa hra vyrovnala, ale o víťazovi zápasu nebolo pochýb.

■ KVP Kúpele Piešťany – PVK Vrútky 11:9 (2:4, 3:3, 2:2, 4:0)

Góly KVP: Kolárová a Kotelešová po 3, Rusznáková 2, M. Klampárová, Sedláková a K. Klampárová po 1

Úvodný gól síce strelili Piešťany, ale po 10 minútach bol stav 2:6 a Vrútky v bazéne dominovali. Tréneri Piešťan sa častým striedaním snažili zrýchliť hru a zvyšovať tempo zápasu. Skóre sa postupne znižovalo a v záverečnej štvrtine súper už plavecky nestačil, Piešťanky vyrovnali stav a strhli víťazstvo na svoju stranu.


■ KVP Kúpele Piešťany – Slávia UK Bratislava 8:11
(1:3, 3:2, 3:4, 1:2)

Góly KVP: Kolárová 4, K. Klampárová 2, Sedláková a Kotelešová po 1

Proti skúsenejšiemu a favorizovanému súperovi odohrali pólistky KVP výborný zápas. Napriek rýchlemu vedeniu súperiek, pred ktorými mali Piešťanky zbytočný rešpekt, sa hra i skóre v priebehu tretej štvrtiny vyrovnalo. V závere stretnutia však rozhodli skúsenosti bratislavských hráčok, ktoré si víťazstvo postrážili.

„Napriek neúčasti niektorých chorých hráčok naše pólistky nesklamali. S Topoľčanmi sme získali takzvané povinné víťazstvo, pretože súper má v tejto sezóne omladený káder a viacero jeho skúsených hráčok má zdravotné problémy. Naopak, Vrútky majú v kádri viacero reprezentantiek zo seniorského kádra a naše dievčatá boli motivované odplatiť im prehru z úvodu súťaže. Náš výkon v zápase s Vrútkami gradoval a som rád, že sa prejavila naša plavecká pripravenosť. Hráčky išli do poslednej minúty naplno a dosiahli cenné víťazstvo. Proti Bratislave, ktorá bola jednoznačným favoritom, sme šancu na úspech živili do úvodu záverečnej štvrtiny. Skúsenosti bratislavských hráčok však boli rozhodujúce, ale verím, že do konca súťaže sa nám podarí uspieť aj proti tomuto súperovi,“
zhodnotil výkony hráčok KVP Kúpele Piešťany na treťom turnaji prvoligovej súťaže žien tréner Ján Baranovič.

Zostava KVP Kúpele Piešťany:
Stručková – Basarová, Rusznáková, K. Klampárová, Sedláková, Vatahová, Kolárová, M. Klampárová, Bojnová, Kotelešová

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 16, ktoré je v predaji od 25. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín