V Piešťanskom týždni 15/2017 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 18. apríla 2017, 08:35
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Nielen piešťanské letisko sa potáca v existenčných problémoch

Piešťanské letisko nie je jediným slovenským letiskom, ktoré sa utápa v ekonomických problémoch. O svoju existenciu v súčasnosti bojuje aj letisko Žilina-Hričov. Tu dospel finančný kolaps do takej situácie, že jeho dve desiatky zamestnancov už niekoľko mesiacov nevideli výplaty a zabezpečenie letiska dotujú zo svojich súkromných finančných prostriedkov.


Sládkovičovu začínajú rekonštruovať

Od minulého roka plánovaná rekonštrukcia Sládkovičovej ulice v Piešťanoch sa začala v utorok 18. apríla prevzatím staveniska firmou. Vodiči, nasledujúce týždne vás v okolí tejto ulice čakajú obmedzenia.

Piešťany by mohli mať po rokoch opäť pravidelnú leteckú linku

Slovenská letecká spoločnosť Blue Slovakia chce získať povolenie na prevádzkovanie vnútroštátnej leteckej prepravy a využívať pritom plánuje aj Letisko Piešťany. Pripravovaná nízkonákladová letecká firma má totiž ambície poskytovať regionálne letecké služby. Bratislava, Žilina, Piešťany, Poprad, Ko- šice a Sliač sú letiská, ktoré by ako prvé mali okúsiť pravidelné vnútroštátne lety.

V kúpeľnom meste operuje organizovaná zlodejská skupina

Pozor na to, čo nechávate v autách na parkoviskách pred nákupnými centrami! V Piešťanoch opäť operuje organizovaná podvodnícka skupina, ktorá sa špecializuje najmä na rozmiestňovanie žobrákov po meste. Veľký záujem však prejavujú aj o zaparkované autá pred nákupnými centrami. Polícia apeluje na obyvateľov, aby si vo vozidlách nenechávali žiadne veci a zamykali si ich zakaždým, čo sa i len nachvíľu od nich vzdialia.


Váryho gitaristi zavŕšili štúdium absolventským koncertom

V stredu 12. apríla  v Galérii Fontána zavŕšili koncetovaním hudobné štúdium na Základnej umeleckej škole v Piešťanoch šiesti gitaristi učiteľa Ľubomíra Váryho.  Traja z nich –  Terézia Lišková, Simon Kumančik a Emma Fabryová absolvovali prvý cyklus. Ďalší traja,  Terézia Doubravová,  Samuel Dusík a  Jozef Bača skončili druhý, dvanásťročný stupeň štúdia.  Celý koncert sledovali nielen rodičia a príbuzná či kamaráti, ale aj riaditeľ a zástupkyňa školy. V pohodlí, pri nohách svojho pána takmer celý koncert, nielen jeho tiché, ale i výrazovo „vypeckované“ skladby prespal učiteľov biely vodiaci psík.

V Piešťanoch vyrábajú najrýchlejšie horské dráhy

Nenápadná strojárska firma z Piešťan, Stakotra Manufacturing, patrí medzi celosvetových globálnych lídrov vo výrobe atrakcií zábavného priemyslu. Jej horské dráhy možno nájsť v zábavných parkoch Disney na celom svete. Konštruujú však aj monoraily – nadzemné metro, ktoré exportujú do Afriky, ale tiež na americký kontinent.

Informatici zo SPŠE zvíťazili s robotom, idú do finále v Mníchove

Na pôde Vysokej školy technickej v Ostrave sa začiatkom apríla konalo regionálne kolo robotickej súťaže s názvom NXP Cup.  Je to súťaž autonómnych robotických formuliek, ktoré po odštartovaní musia dôjsť autonómne do cieľa.  Horúce želiezko v ohni vyslala v podobe trojčlenného družstva aj Stredná priemyselná škola elektrotechnická. Piešťanci prišli, súťažili a vyhrali. To im zabezpečilo postup do finále v Mníchove.

Na Trajane zrážka 14-ročnej cyklistky s autom

Bicykel po zrážke odhodilo nabok, dievčinu ošetrili v nemocnici. Iba štrnásťročná dievčina na skladacom bicykli chcela prejsť na druhú stranu cesty, no dostatočne sa nepresvedčila, či je cesta voľná. Vošla do jazdnej dráhy osobnému autu Renault Clio. Vodičke sa napriek snahe už stretu s cyklistkou nepodarilo zabrániť.

Na Banke zhorel Fiat Punto, v Šterusoch havária plynu

V uplynulom týždni piešťanskí hasiči zasahovali pri požiari osobného auta v obci Banka, zavolali ich aj k havárii plynu v obci Šterusy a tiež k nehode pri ktorej vodič nabúral do značky a ocitol sa v poli na Banke.

Mladíka prichytili s konopou pri cintoríne

V Častkovciach policajti prichytili 16-ročného mladíka s plastovým vreckom a zaváraninovým pohárom s obsahom konope. Policajný vyšetrovateľ ho obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov a prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.

Krakovianska oblievačka: Litre vody, dobrá muzika

Keď do ulíc vybehnú chlapci ako lusk, o  príjemné predpoludnie je postarané. Tak to bolo i v pondelok 17. apríla, keď sa folklórny súbor Lusk spojil s hudobnou skupinou Borovienka, aby spoločne vyšibali a poriadne pooblievali krakovianske dievčence, žienky, mamky aj babky.

Tvrdí chlapi v Piešťanoch, európsky šampionát v ragby odštartoval

Počas Veľkej noci sa v Piešťanoch začal európsky šampionát v „pätnástkovom“ ragby hráčov do 18 rokov (Konferencia 2), ktorý po prvý raz hostí Slovenská rugbyová únia. Slovensko sa stalo dejiskom medzinárodného podujatia, na ktorom sa po druhý raz za sebou predstaví aj domáca reprezentácia.

V. Kostoľany siahajú na prvé miesto, Pečeňady „naložili“ Ratnovciam

Regionálne futbalové súťaže pokračovali počas veľkonočného víkendu ďalším kolom a opäť bolo vidieť zaujímavé stretnutia. Veľké Kostoľany remizovali so Zvončínom a majú rovnako bodov ako líder tabuľky, Veľké Orvište hralo s Dolným Lopašovom tiež nerozhodne, Pečeňady naložili sedem gólov Ratnovciam a Moravany nad Váhom zdolali Šípkové 5:2.

T. Páleníková: Hrá sa na tri víťazstvá, ešte nie je nič stratené

Piešťanské basketbalistky sa nachádzajú v nelichotivej situácii, keď vo finálovej sérii prehrávajú 0:2 na zápasy. Čajky veľmi túžili zvládnuť domáci duel pred vypredanou Diplomat arénou, no Good Angles boli opäť nad ich sily a zaslúžene zvíťazili. Piešťanky však neskladajú zbrane. Aj keď to bude nesmierne náročné, chcú sa v stredu v Košiciach pokúsiť o zázrak a znížiť na 1:2.

Piešťany privítajú v lete budúce hviezdy

Bratislava a Piešťany presne o 107 dní privítajú súčasnú európsku špičku v basketbale chlapcov do 18 rokov. Šestnásť najlepších výberov zo „starého kontinentu“ vrátane hostiteľského zabojuje o medaily od 29. júla do 6. augusta. Pre všetkých slovenských fanúšikov to bude skvelá šanca na vlastné oči vidieť budúce hviezdy svetových paluboviek.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel