Záujem reprezentovať má aj Miklík

  • Hokej / Šport
  • 13. apríla 2017, 13:22
  • Autor:th

Veľmi dobrú formu potvrdzuje aj ďalší hokejista z Piešťan Michel Miklík. Ten v play-off fínskej najvyššej súťaže aktuálne bojuje v semifinále s tímom KalPa Kuopio. Vo štvrťfinálovej sérii proti Hämeenline zaznamenal päť gólov a dve asistencie. Ak by mu forma vydržala, určite by bol platným hráčom aj v reprezentácii na májových majstrovstvách sveta.

Miklík v tejto sezóne vystriedal štyri tímy. Keď koncom leta definitívne rozviazal kontrakt so Slovanom Bratislava, cez Piešťany, Košice a Brno sa dostal do Fínska, kde sa upísal tímu z mesta Jyväskylä a súťaž v krajine tisícich jazier mu evidentne sadla. „Hrá sa mi dobre. Som uvoľnený, mám okolo seba skvelých spoluhráčov, v tíme vládne výborná atmosféra. Vo Fínsku sa cítim dobre, užívam si súčasné pôsobenie. Systém nášho mužstva je založený na korčuľovaní, čo mi vyhovuje,“ povedal pre denník Šport M. Miklík.

Piešťanský útočník by si po sezóne rád zahral aj za národný tím na svetovom šampionáte v Nemecku a vo Francúzsku. „Do národného tímu som mal prísť na februárový Slovakia Cup, ale krátko pred ním prišlo moje zranenie. No a keďže teraz hrám play-off, zatiaľ nie sme s trénerom Cígerom v kontakte. Uvidíme, čo bude po sezóne. Reprezentovať je vždy veľká česť, chcel by som ísť. Zatiaľ je však skoro o tom hovoriť. Neviem, kedy skončíme, či budem zdravý. Ak bude všetko ok, prídem rád,“ zakončil Miklík.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel