Hološko túži byť austrálskym šampiónom. Podarí sa mu to v Sydney?

  • Šport / Futbal
  • 7. apríla 2017, 14:20
  • Autor:th/sita

Otázka budúcnosti slovenského futbalového útočníka Filipa Hološka, momentálne v službách austrálskeho FC Sydney, bude pravdepodobne zodpovedaná najskôr v máji. Predznamenal to tréner FC Sydney Graham Arnold, podľa ktorého sa o nových kontraktoch pre kvinteto legionárov nebude rokovať skôr než po skončení sezóny tamojšej A-League.

Brazílčan Bobo, Holanďan Jordy Buijs, Srbi Miloš Ninkovič s Milošom Dimitrijevičom a aj Hološko majú zmluvy do konca júna. Zotrvanie 33-ročného Piešťanca v mužstve môže sčasti závisieť aj od toho, či sa krídelník Bernie Ibini stane kmeňovým hráčom Sydney, momentálne je na hosťovaní z belgického Clubu Bruggy.

„Dúfam, že zostanú všetci piati. Hovoríme o tom s každým z nich,“
povedal Arnold a doplnil: „Všetci sú spokojní. Ninkovič, Bobo, Hološko, Dimitrijevič nechcú seriózne rokovania skôr, než zvíťazíme vo veľkom finále. Netlačia nás do toho, aby sme pred nich položili zmluvy, teraz chcú hrať a naďalej víťaziť.“

Futbalisti FC Sydney po triumfe v základnej časti A-League poškuľujú po absolútnom prvenstve a víťazstve v play-off. Sydney vyťažilo z doterajších 24 kôl ligovo rekordných 59 bodov, pred najbližším prenasledovateľom Melbourne Victory má nepreklenuteľný 14-bodový náskok a do konca zostávajú tri zápasy. Do play-off postúpi šesť z desiatich účastníkov a Sydney začne až v semifinále (29. apríla) rovnako ako druhý klub po základnej časti. Ide o priepastný rozdiel oproti vlaňajšku, keď FC Sydney obsadil v základnej časti siedme miesto a neprenikol do play-off.

„Urobíme všetko, aby sme sa stali absolútnymi šampiónmi. Víťazstvo v dlhodobej súťaži nám dáva výhodu domáceho prostredia v semifinále i prípadnom finále. Určite príde plný štadión, veď po minulom roku sú naši fanúšikovia hladní po úspechu. Verím, že ich nesklameme,“ uviedol pre web svojej zastupiteľskej agentúry Hološko, ktorý v tejto sezóne prispel siedmimi ligovými gólmi, jeden pridal v národnom pohári. Bývalý hráč tureckého Rizesporu, Besiktasu Istanbul, Manisasporu či Liberca vlani v A-League nastrieľal desať gólov a bol najlepším kanonierom klubu.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 13, ktoré je v predaji od 4. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel