Vrbovské zastupiteľstvo rozdeľovalo dotácie

  • Spravodajstvo
  • 6. apríla 2017, 14:06
  • Autor:am

Jedenásť poslancov z mesta pod šikmou vežou opäť zasadlo k stolom v Kúrii Mórica Beňovského. Zasadnutie vrbovského mestského zastupiteľstva sa uskutočnilo vo štvrtok 30. marca. S návrhmi vystúpili aj občania, ktorým nie je ľahostajná čistota a bezpečnosť v meste.

Medzi úvodnými bodmi programu sa nachádzala aj správa o činnosti Dobrovoľného hasičského zboru Vrbové, pričom poslanci ju nielen zobrali na vedomie, ale dobrovoľníkom primátorka Ema Maggiová poďakovala a všetci prítomní im venovali potlesk.

Poslanci sa na niekoľko bodov zišli v plnom počte, pričom schvaľovali umiestnenie optických káblov, predaj parcely, ba dokonca výpožičku nebytových priestorov pre kapelu Brajgel. Poslanci sa zhodli aj na dotáciách mesta, pričom 1000 eur priklepli Slovenskému Červenému krížu na zabezpečenie činnosti pre tento rok, 1400 eur udelili Slovenskému zväzu telesne postihnutých a vrbovskí športoví kynológovia dostanú 1500 eur.

Členovia zastupiteľstva sa zhodli aj na podporení návrhu na založenie združenia obcí Zelená cesta s tým, že odsúhlasili vstupný vklad 1000 eur a do dozornej rady ustanovili poslanca Reného Justa.

Na zasadnutí sa prezentovali aj občania. Keďže na uliciach je podľa nich príliš veľa cigaretových ohorkov, bolo by vhodné zakúpiť vysávač. Na to však poslanec Štefan Kubík odpovedal, že o niekoľko mesiacov by sa mesto malo dozvedieť, či získa dotáciu na zametacie auto. Tiež si by si vraj lávka v časti „Mars“ zaslúžila rekonštrukciu. Dokonca padli návrhy, že na frekventovaných miestach, ako je Ulica M. Beňovského, by sa namiesto otvorených kontajnerov zišli nádoby uzavreté, prípadne s možnosťou separovať odpad.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 13, ktoré je v predaji od 4. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana