V Piešťanskom týždni 13/2017 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 3. apríla 2017, 21:29
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Hynek končí, Tamajka hľadá nového zástupcu

Minulotýždňovým piešťanským mestským zastupiteľstvom otriasla vskutku šokujúca správa. Michal Hynek, doterajšia pravá ruka primátora Miloša Tamajku, sa vzdal postu viceprimátora. Správa je to o to prekvapivejšia, že táto zdanlivo nerozdeliteľná dvojica svoje kroky koordinovala a úzko spolupracovala už v predchádzajúcom volebnom období i počas kandidatúry pred komunálnymi voľbami v roku 2014 sa navzájom podporovali.

Piešťany sa pripojili k združeniu Zelená cesta

Piešťany sú o krok bližšie k výstavbe cyklochodníka do Vrbového cez Trebatice a Krakovany. Na minulotýždňovom zastupiteľstve schválili vstup kúpeľného mesta do združenia miest a obcí s názvom Zelená cesta. Tento proces sa však rodil i v búrlivej diskusii najmä odporcov vedenia cyklochodníka v telese od roku 1978 nepoužívanej železnice. Názory proti stavaniu cyklistickej cesty týmto spôsobom zastupoval najmä piešťanský poslanec Petr Veverka.


Nezákonnosti v bytovom podniku pod vedením Vermeša pribúdajú

Do funkcie šéfa piešťanského bytového podniku primátor Miloš Tamajka dosadil Pavla Vermeša podľa jeho slov údajne z dôvodu, aby tam navodil zákonný stav, no od samého začiatku, čo Vermeš do funkcie nastúpil, sa v bytovom podniku deje pravý opak. Najnovšie z porušovania zákona Vermeša pri jeho postupoch v spoločnosti na „hruškách“ nachytala Iveta Babičová. Nezákonnosť, na ktorú poslankyňa počas minulotýždňového mestského zastupiteľstva poukázala, sa deje pri hľadaní nového riaditeľa mestskej eseročky.

Radnica rozdávala dotácie v sociálnej oblasti, kultúre či športe

Na piešťanskom mestskom zastupiteľstve vo štvrtok 30. marca schvaľovali i dotácie pre organizácie pôsobiace v oblasti kultúry, sociálnej či športu. Žiadosti jednotlivých subjektov posudzovali mestské komisie podľa ich pôsobnosti. Konečné slovo však mal primátor Miloš Tamajka, ktorý sa s odporúčaním komisií vo viacerých prípadoch nestotožnil a výšku dotácií upravil podľa seba.

Komisia školstva rozdelila 5 270 eur z možných 6 640 eur

Komisia školstva a mládeže Mestského zastupiteľstva v Piešťanoch  mohla v tomto roku prerozdeliť sumu vo výške 6 640 eur.  O dotácie ju požiadalo osem žiadateľov.  Až na jeden projekt, vyhoveli všetkým. Rozdali však iba časť dotácií, uvítali by ďalšie kolo výziev.


Z Váhu vytiahli hasiči mŕtveho Piešťanca

Piešťanských hasičov v minulom týždni privolali k väčšiemu požiaru trávy pri Biskupickom kanáli, hasili skládku v Rakoviciach, zachraňovali ľudí na diaľnici pri Hornej Strede a z rieky Váh vyťahovali mŕtveho muža. Likvidovali aj olejové škvrny pri nákupných centrách.

Na Enersole zvíťazili gymnazistky z Vrbového a študent SPŠE Piešťany

Na Krajskom kole súťaže Enersol zvíťazili v dvoch kategóriách študenti z Piešťan a Vrbového. Každoročne na nej najväčšie úspechy už tradične dosahujú študenti Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej a Gymnázia Jána Baltazára Magina vo Vrbovom. Svoje kvality potvrdili aj tento rok.


Zlodeji kradli v piešťanských hoteloch

Podľa informácií, ktoré Piešťanskému týždňu poskytli naši čitatelia, v Piešťanoch ale aj vo Vrbovom sa v mesiaci marci mali vyskytnúť viaceré drobné krádeže typu – krádež osobných vecí v hoteloch, v parku, v zdravotníckom stredisku i v obchodoch.

Vrbové: Darcovia krvi bilancovali, plánovali aj oceňovali

V polovici marca sa v kúri Mórica Beňovského vo Vrbovom konala  výročná členská schôdza miestnej pobočky Slovenského Červeného kríža. Darcovia bilancovali,  plánovali ďalšie aktivity a tiež odmeňovali bezpríspevkových darcov krvi. Tých v minulom roku napočítali vo Vrbovom 436.


Poslanci odhlasovali zvýšenie platu primátorke Maggiovej

Jedným z bodov minulotýždňového zasadnutia Mestského zastupiteľstva vo Vrbovom bol návrh na zvýšenie platu primátorky Emy Maggiovej. Poslanci z pôvodného plánu udeliť každomesačné odmeny vo výške 20 percent napokon upustili, zhodli sa však na 15-percentnom navýšení.

M. Lasica: Piešťany som si zamiloval ako exotické mesto

Minulý týždeň si desiatky fanúšikov a milovníkov literárnej tvorby nenechali ujsť návštevu textára Milana Lasicu, ktorý spolu s výtvarníkom Marekom Ormandíkom prednedávnom vydal novú publikáciu. Prezentáciu Piesnenia sprevádzalo mnoho otázok a odpovedí, ktoré v utorok 28. marca návštevníci piešťanskej mestskej knižnice počúvali s úsmevom na perách.

Tréner Čajok M. Pospíšil: Tento postup do finále si veľmi cením



Piešťanské Čajky si po tretí raz v rade zahrajú finále play-off basketbalovej extraligy žien. Zakaždým sa im podarilo v semifinále vyradiť MBK Ružomberok a s najväčšou pravdepodobnosťou sa opäť stretnú v bojoch o titul s Good Angels Košice. Svoje dojmy zo semifinálovej série s Ružomberkom nám prezradil tréner Čajok Martin Pospíšil.

Trebatice zakopli vo Zvončíne, Borovce dostali od Zelenča 10 gólov

Regionálne futbalové súťaže pokračovali počas uplynulého víkendu ďalším jarným kolom a tradične bolo vidieť zaujímavé stretnutia. Trebatice bez viacerých zranených hráčov prehrali v Zvončíne, Borovce prehrali v Zelenči vysoko 1:10, v zápase Ratnoviec s Chtelnicou padlo až osem gólov a Moravany zdolali Dubovany 4:1.

Vodnopólisti vstúpili do extraligovej nadstavby dvomi víťazstvami

Vodnopólisti KVP Kúpele Piešťany po základnej časti extraligy obsadili konečnú siedmu priečku a v súťaži pokračujú v skupine o 5. – 8. priečku. Piešťancom úvodné dva zápasy vyšli navýbornú, keď zdolali Žilinu aj Topoľčany.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel