Vodnopólisti už chystajú Evu na letnú sezónu

  • Vodné pólo / Šport
  • 30. marca 2017, 09:05
  • Autor:vd

O chvíľu je tu leto a s ním sa otvoria i brány kúpalísk. Už niekoľko rokov piešťanská Eva dýcha hlavne vďaka partii nadšencov z Klubu vodného póla. Aj tento rok si vyhrnuli rukávy a už chystajú kúpalisko na príliv návštevníkov z radov širokej verejn

„V súčasnosti pracujeme na údržbe areálu, čistíme priľahlé priestory. Až osemdesiat percent prípravných prác riešime brigádnickou činnosťou členov nášho klubu,“ uviedol predseda Klubu vodného póla (KVP) Kúpele Piešťany, Ľudovít Kubán. Podľa pólistov bola uplynulá sezóna, čo sa týka slnečných dní a hlavne slnečných víkendov v porovnaní s predchádzajúcimi rokmi, podstatne horšia. „Napriek tomu kúpalisko nepocítilo veľký rozdiel v návštevnosti. Pripisujeme to skutočnosti, že podmienky na ňom sa každoročne zlepšujú a postupne znova učíme verejnosť chodiť na Evu,“ dodal Ľ. Kubán.

Chodiť je jedna vec, financovať prevádzku druhá. Býva pravidlom, že mesto, aby zabezpečilo letne kúpanie pre obyvateľov, každoročne vyčlení zo svojho rozpočtu niekoľko tisíc eur, aby vodnopólistom uľahčilo prevádzku kúpaliska. „Počítame s tým, že aj tento rok dotáciu získame, bude však nižšia. Oproti vlaňajšku, keď našu činnosť podporili čiastkou 35-tisíc eur, môžeme v tejto sezóne rátať len s pätnástimi tisíckami,“ skonštatoval Ľ. Kubán. Tie vodnopólisti dostanú okľukou, cez dotáciu inej organizácie. „V roku 2017 nemá mesto v schválenom rozpočte osobitnú položku s finančnou čiastkou určenou pre Klub vodného póla Kúpele Piešťany, ale pri schvaľovaní rozpočtu poslanci schválili položku s názvom Propagácia mesta prostredníctvom cestovného ruchu pre OO CR Rezort Piešťany, z ktorej časť – 15-tisíc eur – je určená na propagáciu mesta prostredníctvom KVP Kúpele,“ uviedla hovorkyňa mestského úradu Eva Bereczová.

Kúpalisko tento rok pravdepodobne otvoria od júna do septembra.

„Uvedených pätnásťtisíc naozaj poputuje vodnopólistom. S ich predsedom Ľ. Kubánom sme sa už o tejto záležitosti telefonicky rozprávali. Dohodli sme sa, že sa stretneme, aby sme si objasnili, akým spôsobom financie prevedieme na KVP,“ skonštatoval riaditeľ Rezortu Piešťany, Štefan Šiška. Zároveň ubezpečil, že peniaze vodnopólisti určite dostanú.

„Až po rokovaniach s predstaviteľmi Rezortu Piešťany budem vedieť viac podrobností. Vzhľadom k uvedenej dotácii predpokladáme, že termíny začiatku a konca letnej prevádzky kúpaliska budú oproti minulosti upravené. Vlani sme dostali viac prostriedkov, mali sme prevádzku pre verejnosť otvorenú od mája do konca októbra, v tomto roku dôjde pravdepodobne k skráteniu času, no garantujeme, že od júna do septembra, čiže cez leto, bude Eva pre verejnosť otvorená,“ dodal Ľ. Kubán.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 12, ktoré je v predaji od 28. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila