Recepty z kuchyne herečky Anky Šiškovej

  • Kultúra a spoločnosť
  • 30. marca 2017, 07:44
  • Autor:A.Š.

Sériu receptov publikuje vo svojej knihe s názvom Nič lepšie nepoznám slovenská herečka Anna Šišková.

Tieto rezance robila moja babka a mne ako dieťaťu veľmi chutili. Cesto si, samozrejme, robila sama, aj veľmi rýchlo ich nakrájala. Mne sa už nechce, tak si ich kúpim, ale keby sa mi chcelo, viem to urobiť!

Potrebujem:


1 balík širokých rezancov
1 tvaroh
1 šľahačkovú smotanu
300 g oravskej slaninky
maslo
strúhanku

Rezance uvarím v slanej vode do polomäkka. Slaninku pokrájam na kocky a opečiem dochrumkava a vylejem na scedené rezance v miske. Pridám tvaroh a soľ, pomiešam. Zapekaciu misu vymastím maslom, vysypem strúhankou a vložím rezance, ktoré polejem smotanou. Dám do rúry zapiecť na 180 oC asi 20 minút, kým sa smotana vpije do rezancov. Je to lahodná chuť aj pre deti. Rezance môžu byť i bez slaniny, nahradíte ju roztopeným maslom.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 12, ktoré je v predaji od 28. marca.


Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 21. júna. Tento deň je Dňom kvetov, Svetovým dňom hudby a Medzinárodným dňom skejtovania. Meniny má Alojz.
  • 21.06.2018, 08:00
  • Dobré ráno, Piešťany! / Spravodajstvo
Vládu nad piešťanským letným kinom si po troch rokoch preberá naspäť príroda. Pôvodný účel, ktorý na desiatky rokov upadol do…
  • 21.06.2018, 10:00
  • Spravodajstvo / Piešťany
Teplé a suché počasie vyhnalo poľnohospodárov do žatvy o približne dva týždne skôr ako býva zvykom. Netýka sa to však…
  • 21.06.2018, 14:00
  • Spravodajstvo / Región
Dobrovoľný hasičský zbor Pobedim má síce kategorizáciu s označením „A“, no relevantné „áčko“ nekoluje v žilách všetkým členom. Podaktorí disponujú…
  • 20.06.2018, 18:00
  • Spravodajstvo / Región
Štvrtok, 31. september 2017
Meniny má Noro, zajtra Drahoslava