Playback show: Deti spievali, tancovali i rapovali

  • Kultúra a spoločnosť
  • 29. marca 2017, 08:31
  • Autor:am

Trinásty ročník obľúbenej detskej súťaže Playback show opäť prilákal desiatky malých nebojácnych umelcov. V kine Fontána sa v stredu 22. marca rozpútala zábava s rôznorodou hudbou a tanečnými kreáciami.

Miestnosťou sa rinuli tóny slovenských i známych zahraničných piesní, deti sa navzájom vyburcovali k potlesku a podpore súťažiacich. Sprievodnými vystúpeniami počas porotcovského hodnotenia boli tanečné čísla žiakov Základnej umeleckej školy v Piešťanoch.

Porota to mala tento rok ťažké, hodnotila celkový dojem, choreografiu, prácu s mikrofónom a nápaditosť imitátora. Súťažiaci bojovali o prvenstvo v dvoch kategóriách. „Priviedli sme šesť detí, ale v školskom kole sme mali 14 čísiel. Deti si sami vyberali hudbu a zostavovali choreografiu, ale trošku sme ich nasmerovali, poupravovali. Trénovali sme v školskom klube, ale pomáhali aj rodičia, babičky, starší súrodenci. Doma sme nechali deti, ktoré neovládali texty,“ uviedla Zuzana Delea, učiteľka zo Základnej školy Krakovany. Deti boli pred začiatkom súťaže veľmi nervózne. „Dokážu predviesť oveľa viac, keď sú tam, kde to poznajú. Na verejnosti je to pre ne trocha komplikované,“ skonštatovala učiteľka. Podobné súťaže však majú aj pozitívne účinky. „Naučia sa niečo nové, osmelia sa, naučia sa prezentovať sami seba, trošku viac si začnú veriť. Je to výborné,“ dodala Z. Delea.

S ôsmimi žiakmi prišla na súťaž aj Barbora Skočíková zo Základnej školy na Komenského ulici vo Vrbovom. „Hudbu si vyberali sami, ale dbali sme na to, aby bola prívetivá vzhľadom na ich vek. Z našej školy prišli 10-roční a 13-14-ročná mládež,“ uviedla B. Skočíková. Playback show pritom zaujala viac dievčatá ako malých chlapov. „Dievčatá sú smelšie, chcú sa presadiť, sú cieľavedomé a vedia, za čím idú. Chlapci sú zasa hanblivejší a viac riešia hlavolamy, snowboardovanie a podobné záležitosti,“ dodala učiteľka, ktorá dbala na to, aby jej zverenci držali mikrofón riadne pri ústach a aby správne artikulovali. Podľa nej „spevácke ťahy“ pochytili najmä z médií.

Z Vrbového prišli aj talentované dievčatá. Sarah Košiarčiková napodobňovala Ilonu Csákovú s pesničkou Pink. „Pesničku mi ukázala pani vychovávateľka a zapáčila sa mi,“ povedala Sarah, ktorá by nechcela byť speváčkou, lebo vraj nevie spievať.

Terézia Vančová, ktorá sa zahrala na Daru Rolins, pričom zaspievala jej hit Čo o mne vieš, by sa naopak speváčkou stať chcela. „Chodím na spev, rôzne súťaže a veľmi ma to baví. Mám veľa obľúbených spevákov, napríklad Celeste Buckingham, Daru Rolins, Majka Spirita,“ dodala napokon víťazka T. Vančová.

Výsledky:


■ I. kategória, 7-11 rokov: 1. Terézia Vančová (ZŠ Komenského, Vrbové), 2. Timea Zoe Babačová (ZŠ F. E. Scherera, Piešťany), 3. Petronela Klinovská (ZŠ Komenského, Vrbové), Filip Majerník (ZŠ Krakovany), Cena poroty: Juraj Bindics, Jakub Čavojský, Gregor Hruška, Marek Galus (ZŠ s MŠ Dubovany)

■ II. kategória, 12-15 rokov: 1. Chiara Trevisan (ZŠ Komenského, Vrbové), 2. Eliška Jankechová, Samuel Macháč (ZŠ F. E. Scherera, Piešťany)

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 12, ktoré je v predaji od 28. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav