Fanúšikovia Čajkám vytvorili v Brne takmer domácu atmosféru

  • Šport / Basketbal
  • 13. marca 2017, 21:25
  • Autor:th

Piešťanské basketbalistky si zatiaľ druhú trofej v sezóne nepripísali. Víkendový Final Four Central Europe Women League (CEWL) bol pre nich jedným z vrcholov sezóny a Čajky sa netajili ambíciami vybojovať celkové víťazstvo. Proti však boli domáce hráčky KP Brno. Piešťanky sa však už sústreďujú na play-off slovenskej basketbalovej extraligy žien, ktoré odštartujú v stredu štvrťfinálovou sériou proti BKM Junior UKF Nitra.

Čajky mrzí strata dobre rozbehnutého zápasu


Po hladkom postupe do finále cez Ostravu sa v očakávanom finále stretli dvaja najväčší favoriti finálového turnaja stredoeurópskej ligy. Hoci mali Čajky zápas dobre rozbehnutý, hráčky domáceho celku z Královho pola napokon ukázali väčšiu túžbu zvíťaziť a duel zvrátili vo svoj prospech. Medzi  Čajkami zavládlo sklamanie a zisk strieborných medailí nie je pre nich takým úspechom, ako by si predstavovali.

„V prvom polčase sme mali duel dobre rozbehnutý, ale v jeho závere sa to už začalo lámať. Brnianske hráčky začali hrať agresívnejšie, predčili nás v doskokoch a premieňali aj dôležité strely z diaľky. Je veľká škoda, že sme sa s tým nedokázali vysporiadať a dovolili sme im zvrátiť stretnutie. Taký je však šport, Brno vyhralo zaslúžene,“ povedala kapitánka Čajok Sabína Oroszová, ktorá patrila k najlepším hráčkam Piešťan na turnaji a dostala sa aj do All-star tímu Final Four.

Klobúk dole pred fanúšikmi


Napriek neúspechu je druhé miesto historicky najlepším výsledkom Čajok v tejto súťaži. Vylepšili tak bronzové umiestnenie zo sezóny 2014/2015. Do brnianskej haly si našlo cestu aj množstvo piešťanských fanúšikov, ktorí Čajkám vytvorili takmer domácu atmosféru. „Klobúk dole pred všetkými fanúšikmi, ktorí nás prišli do Brna podporiť. Veľmi si to vážime, len nás mrzí, že sme sa im neodvďačili ziskom trofeje. Budeme sa snažiť im to vynahradiť v nadchádzajúcom extraligovom play-off,“ uviedol Tomáš Horký, športový manažér Čajok, a pochválil aj domáci klub KP Brno za výbornú organizáciu Final Four: „Nemohli sme sa na nič sťažovať, bolo o nás veľmi dobre postarané. Organizácia celého podujatia bola na vysokej úrovni, v Brne sme sa cítili takmer ako doma.“

Play-off štartuje v stredu


Čajky musia neúspešné finále CEWL rýchlo hodiť za hlavu. Už v stredu totiž štartuje play-off slovenskej basketbalovej extraligy žien. V štvrťfinálovej sérii si zmerajú sily so siedmym celkom po základnej časti, BKM Junior UKF Nitra. Piešťanské basketbalistky sú favoritom a v sérii hranej na dve víťazné stretnutia sa očakáva ich postup do semifinále.

15. 3. (streda) o 18.00 h: Piešťanské Čajky – BKM Junior UKF Nitra

18. 3. (sobota) o 15.00 h: BKM Junior UKF Nitra – Piešťanské Čajky

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 10, ktoré je v predaji od 14. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
nedeľa, 28. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila