Jozef Vojčiniak: Zastrašovanie novinárov

  • Editoriál / Blogy
  • 6. marca 2017, 20:56
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Zastrašovanie novinárov z piešťanskej radnice neustáva. Potom, ako sme na našej webovej stránke zverejnili video o vynášaní tisícok strán dokumentácie mestského bytového podniku, podal trestné oznámenie tentoraz radničný úradník Pavol Vermeš. Vraj sme sa zverejnením videa dopustili ohovárania.

Čo k tomu dodať. Politici, ale aj ich posluhovači v prípade, ak novinári zverejnia udalosti, ktoré sa im ani pri najlepšej snahe nedajú hodnoverne vysvetliť, s veľkou obľubou zastrašujú novinárov. Niekedy používaním hanlivých výrazov na ich adresu, inokedy sa utiekajú k žalobám za údajné ohováranie.

A tak sa podľa tamajkovcov od ich nástupu na radnicu neustále dopúšťame ich ohovárania, čo aj, zatiaľ neúspešne, chceli preukázať niekoľkými žalobami.

Ataky voči nám však neprestávajú. Vraj ich stále len ohovárame. Ako napríklad, keď sme informovali o ich bezpečnostnom audite, ktorý nebol nič iné, len víkendové šmátranie vedenia mesta v osobných veciach zamestnancov a nahrávanie dôverných dát na neevidované harddisky.

Ohovárania sme sa podľa vedenia mesta dopustili, keď sme zverejnili informácie o tom, že si viceprimátor Hynek zamestnal na radnici spolumajiteľa ich firmy na výrobu falšovaných diplomových prác.

Ohovárania sme sa takisto podľa tamajkovcov dopustili v prípade odhalenia zvláštnych platieb mestskou bankomatovou kartou v reštauráciách a hotelových zariadeniach.

Ohovárania sme sa mali dopustiť i v prípade poukázania na takzvanú optimalizáciu radnice a na babrácke prepúšťanie nepohodlných zamestnancov, ktoré bude stáť na odškodnom mestskú pokladňu nemalé tisíce eur.

Ohovárania sme sa dopustili tiež v prípade, keď sme zverejnili sfalšované zápisnice inšpektorátu práce, čo potvrdil i jeho trnavský riaditeľ, a zároveň vylúčil, že by ich sfalšovali jeho úradníci.

Ohovárania piešťanskej radnice sme sa zrejme dopustili aj poukázaním na fušeriny pri preberaní investičných stavieb od dodávateľov. A zrejme podľa takéhoto pohľadu, aký majú na prácu novinárov, sme sa ohovárania dopustili i upozornením na to, že mesto od nástupu „odborníkov“ na verejné obstarávanie Pavla Vermeša a jeho sestry Márie utratilo v minulom roku pol milióna verejných prostriedkov najmenej transparentnou metódou.

Tentoraz však došla trpezlivosť aj mestským poslancom, a tak na základe ich iniciatívy Tamajkove postupy pri riadení radnice preverí prokurátor.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel