Krásavci rozosmiali piešťanské publikum

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 2. marca 2017, 08:32
  • Autor:am

Komédia o mužskom pohľade na svet prilákala do Domu umenia Piešťany mnoho milovníkov umenia. V utorok 21. februára si diváci užili na doskách, ktoré znamenajú svet, vystúpenie štvorice sympatických slovenských hercov. Tí sa postarali o smiech, dobrú náladu a výnimočný zážitok návštevníkov.

Štvorica známych hercov Branislav Deák, Gregor Hološka, Ján Jackuliak a Milan Bahul sa predstavila s komédiou Aj muži majú svoje dni. Tú si pod režijnú taktovku vzal ich kolega Martin Mňahončák.

Herci v komédii riešia nahliadnutie za oponu večných mužských únikov, priblíženie sa svetu žien a riešenie dilemy: s nimi alebo bez nich? Rozohrané situácie prinášajú množstvo zábavných momentov, nečakaných zvratov a zápletiek a sčasti i odpoveď na otázku, či je vôbec možné žiť bez žien a ich večných mánií.

Štyrom krásavcom sa v piešťanskom kultúrnom dome hralo dobre. „Tieto dosky poznáme, už sme tu hosťovali. Je tu veľmi príjemné publikum a ďakujeme za ovácie. Máme to predstavenie radi,“ uviedol J. Jackuliak. „Rozoberajú sa tu základné ľudské problémy, ako je priateľstvo, láska, opora medzi ľuďmi, zrada a podobne. Sú to témy, ktoré sú blízke širokým masám. Myslím si, že každý si tu niečo nájde,“ skonštatoval G. Hološka. „Táto komédia nie je o tom, aby si z nej ľudia odnášali katarzné momenty. V prvom rade ide o to, aby sa zabavili, trošku vypli. Je to ľahká komédia,“ uviedol B. Deák. Doplnil ho kolega Jackuliak: „Myslím si, že by si mali odniesť jednu vec, a to, že muži by sa nemali prezliekať za ženy.“ B. Deák však prezradil, že jeho ženské topánky mali v Dome umenia premiéru: „Musím ich pochváliť. Kupoval som ich v Bratislave a veľmi dobre sa mi v nich hralo. Mám pocit, že mi to dotvorilo postavu. Aj šaty boli nové. Celé mi to sadlo ako uliate.“

Herci vyslovili, že sú vďační za takú dobrú partiu, v akej predstavenie hrajú. Podľa nich to z javiska potom cítia i diváci. „Partia má veľmi silný základ. Sme ľudia, čo si majú čo povedať, majú plány do budúcnosti. Sú to také stmeľujúce momenty, ktoré človeku potom pomáhajú, či robí ľahkú alebo ťažkú vec, komédiu alebo drámu. Je to v živote veľmi dôležité, aj keď sa hovorí, že dôležitá je profesionalita, aby to malo úroveň. No naozaj podstatné je priateľstvo, a to medzi nami je. Takže je to super,“ skonštatoval G. Hološka.

Hlavní aktéri komédie sa zhodli, že i keď je televízia, prostredníctvom ktorej sú známi, veľmi silné médium, hrané divadlo je výnimočné.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 8, ktoré je v predaji od 28. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava