Hádzanári MHK vstúpili do jarnej časti bez prípravného zápasu

  • Šport / Hádzaná
  • 23. februára 2017, 10:08
  • Autor:th

Do jarnej časti prvej hádzanárskej ligy vstúpili v nedeľu hráči MHK Piešťany, ktorých čakala predohrávka s Vajnormi. Piešťanci sa víťazstvom chceli naladiť na naštartovanie bojov pred záverom základnej časti pozitívne naladiť.

Hráči MHK za sebou majú len tréningovú zimnú prípravu, keď sa ani raz nepredstavili v prípravnom stretnutí. Zápasové zaťaženie si tak Piešťanci vyskúšali až naostro. „Do súťaže sme vstúpili bez odohratia prípravného duelu. Pred prvým majstrovským zápasom sme neabsolvovali žiadny prípravný. Káder tesne pred začiatkom ligy posilnili brankári Michal Kosák a Michal Drlička. Po dlhodobom zranení sa do zostavy vrátil Filip Matejovič, na prvé kolá však nemôžeme využiť Majerníka,“ povedal tréner MHK Martin Nedorost.

V základnej časti odohrajú Piešťany ešte tri zápasy: v Dunajskej Strede a doma s juniormi ŠKP a Martinom. „Naším cieľom je vyhrať základnú časť. Momentálne vedieme súťaž o tri body. V nadstavbe chceme zabojovať o čo najlepší výsledok. V prípade nespustenia spoločnej československej ligy by bola v hre opäť šanca bojovať o miestenku v extralige,“ pokračoval M. Nedorost.

Piešťany zdolali Vajnory 29:25


Piešťanskí hádzanári nastúpili v predohrávke prvej ligy na domácej pôde v hale Gymnázia P. de Coubertina proti Vajnorom. V úvode po kombinácii skóroval Salvata na 1:0. Domáci sa len ťažko presadzovali na postavenú obranu Vajnor, a keď zakončovali po kombináciách, šance nepremieňali. Hostia sa po rýchlych kontrách ujali vedenia 3:1. Piešťany v 10. min otočili skóre na 6:5. V 18. min od stavu 10:9 odskočili domáci v 23. min na 13:9. Do konca polčasu prenechali aktivitu na vajnorskej strane a tie otočili na 15:14. Piešťanci zahodili štyri sedemmetrové hody a Kapša chytil Vajnorom dva.

V druhom polčase Piešťany nielenže zlepšili obranu, ale v útoku postupne začali premieňať šance. V 38. min vyrovnali na 17:17 a následne sa ujali vedenia. Vajnory po chybách otočili skóre a až do 46. min boli neustále vo vedení o gól – 22:21. Po viacerých zákrokoch Kosáka hádzanári MHK otočili do 49. min 24:22. V 55. min už viedli 28:23 a zápas doviedli do víťazného konca v pomere 29:25.

M. Nedorost, tréner MHK: „Vedeli sme, že Vajnory sú pre nás ťažký súper. Všetky posledné zápasy s nimi boli totiž vyrovnané až do konca. Počas zimnej prestávky sme neodohrali žiadny prípravný zápas, čo bolo vidieť najmä na začiatku stretnutia. Vytvorili sme si šance, len sme ich nepremieňali. Nedať štyri sedmičky, to už bolo veľa. Chlapci aj napriek tomu bojovali o každú loptu a zlepšenie prišlo v druhom polčase. Vychádzali sme z obrany, v ktorej podal výborný výkon najmä Lacuška, a postupne sa pripojili Feješ i Salvata, veľa odbehal Kotula. Za bojovný výkon celého družstva sme si zaslúžili vyhrať, aj keď po hernej stránke tomu ešte veľa chýba. Divákom treba poďakovať za fantastickú atmosféru najmä v druhom polčase. Zápas sa im musel páčiť.“

Zostava/góly MHK: Kapša, Kosák – Lacuška 6, Feješ 3, I. Matejovič, Halo 5, Franta 4, Strižinec 1, Miženko 6, Grúň, Salvata 2, Molnár, Kotula 2, Macek, Stano

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 7, ktoré je v predaji od 21. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel