V rakovickej strednej škole pripravili pre deviatakov pestrý program

  • Mladí dnes / Školy
  • 17. februára 2017, 08:44
  • Autor:vd

Stredná odborná škola v Rakoviciach si už tradične pripomína sviatok svätého Valentína špecificky. Niekedy plesaním, inokedy Dňom otvorených dverí. Tento rok pre návštevníkov pripravili jej študenti a pedagógovia prezentáciu školy i učebných odborov, ktoré otvárajú dvere do sveta biznisu, floristiky, manažmentu a všeličoho iného. Záleží len na žiakovi, aký odbor si vyberie.

„Nachádzame sa vo floristickej dielni, kde naši študenti pripravili materiál na výrobu valentínskych srdiečok. Deviataci, ktorí sem prichádzajú, si môžu vyskúšať svoju tvorivosť i invenciu. Vytvárajú podľa svojich predstáv a fantázie vlastnú valentínku. Na srdiečko z kartónu, ktoré naši študenti obložili prírodným materiálom, senom a upevnili drôtom, si prikladajú pripravené sušené kvety, ozdoby, aplikácie. My ich usmerníme, poradíme a tiež poučíme, ako dielo dotvoriť a dokončiť. Platí zásada menej je vždy viac, preto im radíme, aby pri zhotovovaní nepoužívali viac farieb ako tri,“ skonštatovala majsterka Beáta Mičkyová. Pri pracovných stoloch sa striedali deviataci zo Starej Turej, Vrbového či Rakovíc.

Dievčatá i chlapci, ktorí sa rozhodujú o budúcej strednej škole, okrem dielne praktického vyučovania navštívili aj iné odborné učebne. Dozvedeli sa o účtovníckom programe, ochutnali jednohubky v jedálni, poobdivovali valentínske väzby v jedálni, navštívili starobylú sýpku s múzeom predmetov ľudovej kultúry. So záujmom si prezreli skleníky, ktoré slúžia na výučbu pre záhradníkov a floristov. V rámci relaxu si zahádzali loptu do basketbalového koša v telocvični a tiež mali možnosť sledovať pod mikroskopom rôzne procesy v chemickom laboratóriu.

Študenti tejto školy každoročne absolvujú zahraničné stáže v okolitých krajinách. Ich prezentácie mohli zhliadnuť aj návštevníci. Tých tu oboznámili i o pripravovaných stážach v zahraničí. Škola, ktorá sídli v nádhernom starobylom kaštieli, vôkol ktorého je anglický park s mnohými vzácnymi cudzokrajnými drevinami, veľkými platanmi, je aj svojou lokalizáciou a charakterom motivujúca. Nielen pre študentov z regiónu, ale i celého Slovenska, pretože ponúka aj internát.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 6, ktoré je v predaji od 14. februára.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 15. apríla. Tento deň je Svetovým dňom umenia. Meniny má Fedor.
  • 15.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
V úvode apríla sa na Banke konalo jarné upratovanie obce. Organizovala ho obec od ôsmej hodiny rannej až do obeda,…
  • 15.04.2024, 16:46
  • Spravodajstvo
Dnes je utorok 16. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hlasu. Meniny má Dana, Danica.
  • 16.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 16. apríla 2024
Meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf