A. Stacho, odchovanec Piešťan v mládežníckej reprezentácii

  • Hokej / Šport
  • 15. februára 2017, 12:45
  • Autor:T. Horký

Po dlhej dobe sa do niektorej z mládežníckych reprezentácii prepracoval odchovanec piešťanského hokeja. V kádri reprezentácie do 18 rokov je Adam Stacho z Očkova, ktorý v súťažnej sezóne nastupuje v Projekte SR 18 v juniorskej extralige, a pomohol Slovákom k víťazstvu na minulotýždňovom Turnaji Vlada Dzurillu v Piešťanoch.

► Slovenskej reprezentácii sa podarilo Turnaj V. Dzurillu vyhrať. Vo vašom tábore zrejme vládne spokojnosť, nemýlim sa?
Turnaj hodnotím pozitívne. Vyhrali sme všetky tri zápasy bez straty bodu. Sme veľmi šťastní. Dodržiavali sme taktické pokyny a hrali sme v podstate to, čo sme chceli. Jediným nedostatkom bolo zakončenie, ktoré by sme mali zlepšiť, aby sme strieľali viac gólov.

► Čakal by si pred turnajom, že zvíťazíte bez straty bodu? V čom vidíš kľúč úspechu v tom, že sa vám takto vydaril?

Do všetkých stretnutí sme išli so zdravým sebavedomím. Hrali sme disciplinovane v obrane a pomohli nám výborné výkony brankárov, ktorí nás podržali v každom zápase.

► Nastupoval si väčšinou vo štvrtej formácii. Ako strelec by si zrejme prijal väčší priestor na ľade v presilovkách, no paradoxne si bol využívaný viac na defenzívne úlohy…
Áno, odohral som celý turnaj v štvrtom útoku. S trénerom som sa o svojej úlohe v tíme rozprával. Defenzívne úlohy sme splnili a myslím si, že sme sa dokázali presadiť aj v útoku. Na ľad naša formácia nastupovala pravidelne, dostávali sme dostatok priestoru. Bol som na ľade v každom oslabení, v nich sa nám mimoriadne darilo.

► Po dlhej dobe si odchovancom piešťanského hokeja v mládežníckej reprezentácii. Navyše si sa teraz predstavil aj pred domácim publikom. Mal si v hľadisku veľa podporovateľov?
Bolo super predstaviť sa v reprezentačnom drese na domácom ľade. Prišli ma podporiť priatelia a rodina, ktorých som v hľadisku vnímal a som im veľmi vďačný.

► Tento rok sú majstrovstvá sveta do 18 rokov na Slovensku. O nomináciu vás ešte čaká tuhý boj. Čo bude podľa teba dôležité vo zvyšku sezóny, aby si sa na šampionáte predstavil v slovenskom drese?
Tréner nás už za ten čas dostatočne pozná. Myslím si, že bude potreba preukázať dobrú formu najmä v zápasoch play-off.

► Po odchode z Piešťan si strieľal góly v Ružinove a tento rok v Projekte SR 18, ktorý nastupuje v juniorskej extralige. Kde ti to vyhovovalo viac a mohol by si tieto dve pôsobenia porovnať?
V Ružinove som mal možnosť vyskúšať si extraligu dorastu. Sezóna sa mi vydarila, vďaka čomu som sa dostal do Projektu SR 18. Máme tu najlepšie podmienky na Slovensku a môžeme sa naplno sústrediť len na hokej.

► Je výhodou, že gro reprezentácie hrá počas celého roka spolu v jednom tíme? Úroveň juniorskej extraligy je pre vás dostačujúca alebo by bolo lepšie nastupovať v prvej seniorskej lige?
Je to dobré, pretože hráme systémom, ktorý od nás tréner vyžaduje v reprezentácii. Nastupujeme v extralige juniorov a pozitívne je to, že každý súper sa na nás namotivuje a chce nás poraziť. V prvej lige sme odohrali niekoľko zápasov, no hrá sa tam iným štýlom.

► Počas pôsobenia v piešťanskom doraste si mal smolu na časté zranenia. V posledných rokoch sa ti celkom vyhýbali. Začal si na sebe ešte viac pracovať, aby si zosilnel a predchádzal zdravotným problémom?
Určite som na tom zapracoval, zlepšil som letnú prípravu, z ktorej ťažím počas celej sezóny. Začal som robiť veľa kompenzačných cvičení a spĺňa to účel. Dúfam, že mi zdravie bude slúžiť aj naďalej.

► Svetový šampionát na Slovensku bude veľkou udalosťou. Na čo si reprezentácia na domácom podujatí trúfa?
Poviem to jednoducho, snažiť sa hrať čo najlepší hokej a pobiť sa o najvyššie priečky.

► Na reprezentačných turnajoch vás sledujú skauti a agenti, čo je príležitosťou predviesť sa pred nimi. Máš už predstavu, kam by sa tvoje kroky mohli v najbližšej budúcnosti uberať? Chceš zostať na Slovensku alebo by si nepohrdol vyskúšať si zahraničie?
Ešte som nad tým nerozmýšľal, ale veľmi rád by som skúsil hokej v zahraničí.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 6, ktoré je v predaji od 14. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína