Recept na tortu: Jahodová vášeň

  • Kultúra a spoločnosť
  • 12. februára 2017, 13:06
  • Autor:Monsalvy

SUROVINY: 

Korpus:

vajcia 3 ks 

cukor práškový 3 PL 

cukor vanilkový 1/2 PL 

múka polohrubá 3 PL 

prášok do pečiva 1 sáčok

Krém:

puding Dr. Oetker

maslo 125 g

rum 2 cl

vanilkový cukor

džem, jahody, marcipán

POSTUP:

Z bielkov si vyšľaháme sneh, do ktorého postupne vmiešavame práškový cukor. Vanilkový cukor si zmiešame s práškom do pečiva a jednou lyžičkou polohrubej múky. Túto zmes postupne vmiešame do snehu, spolu so žĺtkami a zvyškom múky. Upečieme korpus s priemerom asi 17 cm, ktorý prekrojíme na dve časti (výška cca 1,5 cm prvý diel). Pokvapkáme ovocnou šťavou, potrieme džemom a naukladáme jahody, väčšie kúsky. Uvarený puding necháme vychladnúť, prípadne ho môžeme šľahačom šľahať dovtedy, kým nevychladne. Postupne vmiešame maslo nasekané na kúsky. Keď máme zmes dobre vyšľahanú, nadýchanú, pridávame postupne rum a troška vanilkového cukru. Krémom pokryjeme spodnú časť korpusu, na ktorú sme naukladali jahody. Zarovnáme, prikryjeme druhou časťou korpusu a jemne zatlačíme. Vrch potrieme tenkou vrstvou krému. Rozvaľkáme marcipán, vykrojíme srdiečko podľa veľkosti korpusu, ozdobíme jahodami a nápisom podľa vlastnej fantázie. 
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 6. novembra. Tento deň je Medzinárodným dňom ochrany životného prostredia pred ničením počas vojny a ozbrojeného konfliktu.…
  • 06.11.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 5. novembra . Tento deň je Svetovým dňom behu. Meniny má dnes Imrich.
  • 05.11.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Najlepším miestom pre život v regióne je v obci Trebatice. Vyplýva to z porovnania podľa aplikácie MuMAP Najvyššieho kontrolného úradu…
  • 06.11.2025, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
piatok, 7. novembra 2025
Meniny má René, zajtra Bohumír