Recept na tortu: Jahodová vášeň

  • Kultúra a spoločnosť
  • 12. februára 2017, 13:06
  • Autor:Monsalvy

SUROVINY: 

Korpus:

vajcia 3 ks 

cukor práškový 3 PL 

cukor vanilkový 1/2 PL 

múka polohrubá 3 PL 

prášok do pečiva 1 sáčok

Krém:

puding Dr. Oetker

maslo 125 g

rum 2 cl

vanilkový cukor

džem, jahody, marcipán

POSTUP:

Z bielkov si vyšľaháme sneh, do ktorého postupne vmiešavame práškový cukor. Vanilkový cukor si zmiešame s práškom do pečiva a jednou lyžičkou polohrubej múky. Túto zmes postupne vmiešame do snehu, spolu so žĺtkami a zvyškom múky. Upečieme korpus s priemerom asi 17 cm, ktorý prekrojíme na dve časti (výška cca 1,5 cm prvý diel). Pokvapkáme ovocnou šťavou, potrieme džemom a naukladáme jahody, väčšie kúsky. Uvarený puding necháme vychladnúť, prípadne ho môžeme šľahačom šľahať dovtedy, kým nevychladne. Postupne vmiešame maslo nasekané na kúsky. Keď máme zmes dobre vyšľahanú, nadýchanú, pridávame postupne rum a troška vanilkového cukru. Krémom pokryjeme spodnú časť korpusu, na ktorú sme naukladali jahody. Zarovnáme, prikryjeme druhou časťou korpusu a jemne zatlačíme. Vrch potrieme tenkou vrstvou krému. Rozvaľkáme marcipán, vykrojíme srdiečko podľa veľkosti korpusu, ozdobíme jahodami a nápisom podľa vlastnej fantázie. 
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 13. septembra. Tento deň je Dňom pozitívneho myslenia, Medzinárodným dňom čokolády a Medzinárodným dňom programátorov. Meniny má…
  • 13.09.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 15. septembra. Tento deň je sviatkom Sedembolestnej Panny Márie a Medzinárodným dňom demokracie a Dňom softvérovej slobody.…
  • 15.09.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 14. septembra. Tento deň je Dňom európskeho kultúrneho dedičstva. Meniny má Ľudomil.
  • 14.09.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 15. septembra 2025
Meniny má Jolana, zajtra Ľudmila