Nábytok do šatne mestských policajtov vyrábajú väzni

  • Spravodajstvo
  • 2. februára 2017, 09:00
  • Autor:am

Požiarom poškodenú šatňu mestskej polície v Piešťanoch konečne opravili. Zrekonštruovaný priestor prevzalo mesto ku koncu roka 2016, príslušníci ho však ešte naplno nevyužívajú. To sa o niekoľko týždňov zmení.

Príslušníci mestskej polície sa momentálne v šatni prezliekať môžu, zatiaľ sú tam však umiestnené len lavičky. „Čakáme na výrobu skriniek, ktoré sme objednali a zakúpili z nového rozpočtu. Už na jeseň sme však informovali Útvar väzenskej a justičnej stráže Martin, kde týchto viac než štyridsať skriniek vyrábajú. Sú o polovicu lacnejšie ako v obchode, no nejaký čas to potrvá,“ uviedol náčelník mestskej polície Marcel Mihalik, pričom prezradil, že skrinky budú drevené s kovovým rámom.

Úplne funkčná bude šatňa o niekoľko týždňov. „Sú tam drobné chybičky, ktoré sa odstraňujú v zmysle dohody o prevzatí stavby, kde je 60-dňová lehota na ich odstránenie,“ skonštatoval M. Mihalik. V zrekonštruovanom priestore zostalo staré kúrenie, pretože bolo funkčné a nebolo predmetom rekonštrukcie. Pri dokončení podkrovia sa bude do priestoru inštalovať nové kúrenie.

Rekonštrukcia mala byť hotová už pred niekoľkými mesiacmi, no nastalo mierne zdržanie. „Vzhľadom na to, že pri hasení požiaru sa do priestoru dostalo veľmi veľa vody a celú zimu bola otvorená strecha, objekt bol navlhnutý. Keď sa miestnosť uzavrela a začalo sa v nej kúriť, vlhkosť vystupovala. Z toho dôvodu sa to odvlhčovalo. Nedovolil som vtedy ani lepiť linoleum, pretože by sa znehodnotilo. Pracovníci to teda nechali vyschnúť a podlahu nalepili až potom,“ priblížil náčelník.

Šatňu mestských policajtov poškodil požiar neďalekého objektu bývalej diskotéky v júli 2015. Ako uvádza mesto, oheň a následné hasenie poškodili v celom rozsahu strechu, stropné časti, prvky krovu, podlahy, okná, dvere, vnútorné omietky, elektroinštaláciu aj stožiar kamerového systému s príslušenstvom. Z tohto dôvodu bola potrebná kompletná rekonštrukcia, s ktorou sa začalo v júli 2016. Dodávateľom prác bola firma Kreditstav, a.s., ktorej výber sa v meste spájal s netransparentným verejným obstarávaním. Cena rekonštrukcie sa napokon vyšplhala na 77 378,93 eur, čo je s DPH takmer 93-tisíc.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 4, ktoré je v predaji od 31. januára.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
nedeľa, 28. apríla 2024
Meniny má Jarmila, zajtra Lea