Prvý ročník Svrbickej snežnej stopy už túto sobotu

  • Šport / Ostatné športy
  • 25. januára 2017, 08:27
  • Autor:L. Beleščák

Camping a caravaning club Mestskej telovýchovnej jednoty v Piešťanoch usporiada v spolupráci s Obcou Svrbice akciu v zimnej prírode. Trasa prvého ročníka Svrbickej snežnej stopy, určenej najmä pre lyžiarov na bežkách, povedie pohorím Považský Inovec. Tí prejdú desaťkilometrový okruh okolo Svrbíc. Akcia sa uskutoční už túto sobotu 28. januára, štart je naplánovaný v rozmedzí od 9.30 do 11.30 h.

Bežeckému lyžovaniu ako rekreačnej aktivite sa môže venovať naozaj každý – od detí až po seniorov, a to bez vysokých nákladov na výstroj či permanentky v zimných strediskách. Pri bežkovaní si človek dôkladne precvičí svaly celého tela, primerane zaťaží cievny systém a zlepší celkový zdravotný stav. Nehovoriac o tom, aké úžasné scenérie ponúka okolo sa mihajúca zasnežená príroda.

Vyznačená trasa so štartom a cieľom pri vykrývači Orange (cca 300 m. n. m.) s viacerými vyhliadkami je najmä na najvyššom bode trate Svrbickej plešiny vhodná pre začiatočníkov, pravidelných účastníkov bežkárskych podujatí, rekreačných aj výkonných bežcov. Zo Svrbickej plešiny (369 m. n. m.) je za dobrého počasia prekrásna panoramatická vyhliadka na nitriansky Zobor (587 m. n. m.) s telekomunikačnou vežou, na hrebene Tríbeča a Vtáčnika, na Topoľčiansku kotlinu a na majestátny Marhát (748 m. n. m.) s rozhľadňou, pod ktorou sa vyníma Rotunda sv. Juraja.

Na štart sa záujemcovia môžu dostať buď vlastnou dopravou (11 km z Piešťan, 17 km z Hlohovca, 26 km z Topoľčian), ale aj mimoriadnym autobusom, ktorý vyrazí z Piešťan o 10.00 h a vráti sa zo Svrbíc o 15.00 h. Doprava je bezplatná označeným autobusom s vlekom pre lyže. Ten odchádza zo železničnej stanice a zastaví na Krajinskej ceste oproti polícii, ďalej pri Kruhovke a v Ratnovciach pri obecnom úrade.

Pri prezentácii vo svrbickom kultúrnom dome účastníci zaplatia poplatok 1 euro, dostanú mapku trate s podrobným popisom a informáciu o aktuálnych snehových podmienkach. Organizátori si v prípade nevhodných snehových podmienok vyhradzujú právo na určenie náhradného termínu podujatia (4. február) alebo úplné zrušenie akcie. Zmeny zverejnia na webstránke visitpiestany.sk najneskôr dva dni pred podujatím.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava