Tomáš Hudcovič vo funkcii viceprimátora skončil!

  • Spravodajstvo
  • 24. januára 2017, 16:53
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Podľa našich informácií druhý viceprimátor Piešťan Tomáš Hudcovič ani nie po roku svoju púť vo vedení mesta ukončil. I napriek nášmu úsiliu sa zatiaľ k uvedeným skutočnostiam nevyjadril. Telefón nezdvíhal a neodpovedal ani na žiadosť o stanovisko, ktorú sme mu zaslali prostredníctvom textovej sms správy.

Primátor Miloš Tamajka do pozície svojho druhého zástupcu ustanovil Hudcoviča 7. apríla minulého roka. Z tvrdého oponenta radničnej dvojky, Tamajku a jeho dovtedy jediného zástupcu Michala Hyneka, sa zrazu stal ich spolupracovník.

Tamajka s Hynekom týmto krokom chceli získať väčšinovú podporu v mestskom zastupiteľstve, nakoľko Hudcovič predsedá poslaneckému klubu Spoločne pre Piešťany (SpP). Ten združoval spolu s ním z dvadsaťjedenčlenného mestského zastupiteľstva až jedenásť poslancov.

V poslednom období pri dôležitých návrhoch uznesení, či už z produkcie Hyneka alebo Tamajku sa im však plnej podpory od poslaneckého klubu SpP nedostávalo. Najviditeľnejšie sa to preukázalo pri Hynekovom návrhu na zvýšenie platu primátora v decembri minulého roka. Ten ostal nezmenený i vďaka negatívnemu postoju poslancov spriaznených s Hudcovičom.

Už vtedy sa v kuloároch pošepkávalo, že Hudcovič na svojom poste druhého zástupcu primátora končí, nakoľko jeho vstupenkou na tento post bola podpora vedenia mesta klubom poslancov za SpP.

S pochopením sa u viacerých poslancov za SpP nestretli ani posledné škandalózne udalosti okolo Tamajkovej snahy ovládnuť svojimi ľuďmi mestský Bytový podnik. Za uznesenie, ktorým chceli Tamajkovi voči mestskej eseročke obmedziť kompetencie, hlasovalo i viacero z nich.

A tak sa koniec Hudcoviča na poste druhého viceprimátora stal vo víre týchto udalostí viac ako logickým dôsledkom v duchu „nie je podpora, nebude funkcia“.

Viac informácií a v prípade, že nám bude poskytnuté tiež i stanovisko Tomáša Hudcoviča, vám prinesieme v najbližšom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila