Regata na trenažéroch so 400 veslármi priniesla výbornú atmosféru

  • Veslovanie / Šport
  • 23. januára 2017, 19:23
  • Autor:T. Horký

Hala Gymnázia Pierra de Coubertina v Piešťanoch hostila v sobotu už 11. ročník verejnej halovej regaty na veslárskych trenažéroch O pohár Sĺňavy. Takmer 400 veslárov v rôznych kategóriách si prišlo zmerať sily počas zimnej prípravy a všetci si preteky, ktoré sprevádzala vynikajúca atmosféra, užili.

Piešťanský klub VK Sĺňava patrí už dlhé roky medzi elitu slovenského veslovania a aj bohatá účasť na sobotnej trenažérovej regate je toho výsledkom. „Regata pre nás dopadla nad očakávanie. Sme veľmi spokojní s účasťou pretekárov i dosiahnutými výsledkami. Stretla sa tu viac-menej slovenská špička na čele s Lukášom Babačom, ktorý opäť zvíťazil. Veľmi nás teší aj nárast účastníkov spomedzi detí, ale i účasť pretekárov z Maďarska a Česka. Napokon sme privítali približne 400 veslárov vo všetkých kategóriách, čo je skvelé číslo. Vtesnať regatu do nabitého kalendára bolo náročné, ale tešíme sa, že to takto dopadlo,“ zhodnotil podujatie predseda VK Sĺňava Milan Rusnák.

Verejná halová regata na veslárskych trenažéroch O pohár Sĺňavy zaknihovala už 11. ročník a dá sa nazvať tradičným podujatím v Piešťanoch. Stres z prípravy podujatia však po skončení pretekov vystriedal dobrý pocit z vydarenej akcie, ktorá sa niesla vo veľmi dobrej atmosfére. „Prípravy na regatu prebiehajú tak tri mesiace dopredu. Veľkú zásluhu na tom má riaditeľ pretekov Miroslav Škulec, ďalší ľudia okolo klubu i dobrovoľníci. Tešíme sa, že sa z toho stalo tradičné podujatie, ktoré vždy priláka veľa veslárov a samotné preteky si užijú vo výbornej atmosfére,“ pokračoval M. Rusnák.

Veľkým plusom regaty aj piešťanského veslovania je, že si cestu k tomuto náročnému športu nachádza čoraz väčší počet detí. Záujem o veslovanie ľudí vo VK Sĺňava teší a zaväzuje ich to k ďalšej práci. „Snažíme sa deti dostať k veslovaniu, čo nie je jednoduché pri dnešnom množstve športov, ktoré sú na výber. Pomáha k tomu aj veslársky kemp, ktorý v lete organizujeme, ale i to, že sa zameriavame na hobby veslárov, ktorí to potom prenášajú na svoje deti. Robíme to s láskou a radosťou, deťom sa venujeme a potom to prináša ovocie v podobe záujmu medzi prípravkarmi,“ dodal M. Rusnák.

Lukáš Babač bol opäť najlepší.

Počas podujatia v Piešťanoch vyhlásil Slovenský zväz veslovania aj anketu o Veslára roka, ktorým sa nestal nik iný než L. Babač. Ten navyše zvíťazil aj v kategórii mužov ľahkých váh. „Na trenažéroch sledujeme čísla a tréning veľmi pomaličky ubieha. Regata je dobrým spestrením prípravy a je výborným medzičlánkom, kým nastane sezóna. Dokážeme sa aj týmto spôsobom pripraviť na vodu a porovnať si vzájomné časy medzi sebou,“ uviedol najlepší slovenský veslár L. Babač. Ocenenie pre posádku roka putovalo z polovice tiež do Piešťan, keď ju získal Richard Vančo spolu s Petrom Zelinkom.

Z najlepších výsledkov na regate treba ešte spomenúť nasledovné: medzi dorastencami triumfoval Martin Spanakis, v mladších žiačkach Aneta Ferancová, medzi nádejami Viktor Jurga, v open kategórii žien Andrea Škulecová a medzi mužmi Adam Žitňanský. VK Sĺňava sa stal zároveň najúspešnejším klubom podujatia.

Kompletné výsledky nájdete TU.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín