Alexandra Mathiasová: Ľadové kráľovstvo

  • Editoriál / Blogy
  • 23. januára 2017, 19:04
  • Autor:Alexandra Mathiasová

Už je to mesiac, čo Perinbaba zhodila prvú súvislú snehovú vrstvu na Piešťany a región. Od 24. decembra snežilo ešte niekoľkokrát a pri aktuálnych mínusových teplotách sa drží biely posyp na trávnikoch, no taktiež i ľad na cestách a chodníkoch.

V uplynulých dňoch som sa totiž rozhodla prestať Pani zimu ignorovať a vydať sa na mrazivú prechádzku. Veď Piešťany sú na promenádovanie ako stvorené – rovinka je vhodná aj pre antituristov môjho typu a chodníčky pritom vyčarujú príjemnú atmosféru.

Teda vyčarovali by, ak by hlavné „ťahy“ ako pešia zóna, park, staré trhovisko či okolie Kolonádového mosta neboli natoľko zľadovatené, že pri chvíľke nepozornosti človek stráca kontrolu nad vlastnými nohami. Ale čo! Adrenalín je predsa super a zima konečne ukázala, že ľadové kráľovstvo dokáže vyčarovať aj z kúpeľného mesta. Je však pravda, že starším ročníkom to, pravdepodobne, až tak super nemusí pripadať.

Existuje však i druhý prechádzkový problém, fyziologický, ktorý sa týka najmä mínusových teplôt. V tomto meste skutočne nejestvujú žiadne verejné toalety! Človek si to uvedomí až vtedy, keď práve nemá chuť vysedávať v kaviarni či cukrárni…

Ľadové kráľovstvo sa čo nevidieť pominie. No myslím, že sociálne zariadenia, štandardne postavené a vyznačené takmer v každom turistickom centre na zvýšenie komfortu obyvateľov a návštevníkov, tak skoro v našom meste „nevyrastú“… Zatiaľ teda môžeme riskovať v prírode pokutu, zneužívať súkromné nákupné centrá, proti vlastnej vôli kupovať kávu či utekať z centra mesta napríklad na „neďalekú“ stanicu. Alebo na mestský úrad.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava