Michel Miklík obeťou surového faulu

  • Hokej / Šport
  • 17. januára 2017, 18:05
  • Autor:T. Horký

Piešťanský hokejista a slovenský reprezentant Michel Miklík vystriedal tento rok už štyri kluby. Po krátkych anabázach v Piešťanoch, Košiciach a Komete Brno nabral smer sever Európy a dohodol sa s fínskym celkom najvyššej súťaže JYP Jyväskylä. Miklík mal v novom angažmáne výborný štart, keď v šiestich zápasoch nazbieral sedem bodov. Jeho formu však zhatil brutálny faul, po ktorom piešťanský rodák skončil v nemocnici.

V sezóne vystriedal štyri kluby


Sezóna sa pre M. Miklíka nezačala ideálne. Po konci v tíme KHL Slovan Bratislava si zahral jeden zápas za rodné Piešťany. Odtiaľ smeroval na mesačný angažmán do tipsportligových Košíc, odkiaľ ho zlanárila česká Kometa Brno. Miklík sa mal zaradiť medzi opory tímu, ktorý ašpiruje na zisk titulu, no v moravskej metropole to piešťanskému útočníkovi príliš nevyšlo a po šiestich zápasoch bez bodu v tíme skončil. Takmer vzápätí nabral smer Fínsko, kde sa dohodol s účastníkom najvyššej súťaže JYP Jyväskylä. „V Brne som nebol spokojný, necítil som sa dobre. Vtedy je najlepšie, ak človek odíde. Zavolal som agentovi, nech sa na niečo pozrie. Volal mi, že má pre mňa fínske Jyväskylä. Povedal som mu, daj sem, podpíšem to. A šiel som,“ povedal Miklík.

Tridsaťštyriročný Piešťanec začal vo fínskej najvyššej súťaži ozaj bravúrne. V šiestich zápasoch nastrieľal päť gólov a pridal dve asistencie a v krajine tisícich jazier na adresu slovenského útočníka šli len slová chvály. „Miklík je rýchly obratný hokejista, ktorý vie strieľať góly. Tešíme sa, že posilnil náš tím a že mu pomôže k dosiahnutiu vytýčených cieľov,“ uviedol pre klubový web na adresu skúseného slovenského útočníka športový riaditeľ JYP Jukka Holtari.

M. Miklík skončil po tvrdom ataku protihráča v kaluži krvi.

Miklíka zabrzdil brutálny zákrok


V posledných dňoch sa v svetovom hokeji viac než pekné gólové akcie prepierajú brutálne fauly. Obeťou jedných z nich sa stal práve Piešťanec M. Miklík. Útočníka Jyväskylä v 32. minúte piatkového zápasu najvyššej fínskej súťaže proti IFK Helsinki tvrdo poslal na ľad Joe Finley. Miklík sa snažil tečom zmeniť smer vyhodeného puku z obranného pásma, keď ho v plnej rýchlosti nabral zámorský súper a udrel ho do hlavy. Slovák utrpel krvavé zranenie a museli ho transportovať do nemocnice. Obranca so skúsenosťami z NHL dostal za svoj zákrok desaťminútový osobný trest, po ňom pokračoval v zápase. V tretej tretine chcel pomstiť spoluhráča Nolan Yonkmnan, pred vhadzovaním s Finleym zhodil rukavice, ale bitka trvala len krátko, keďže zadák IFK rýchlo padol na ľad. Obaja dostali tresty na päť minút plus do konca stretnutia. „Michel mal minimum času pripraviť sa na zrážku. Bolo to vo veľkej rýchlosti,“ konštatoval na klubovom webe hokejista JYP Jyväskylä Ossi Louhivaara. „Všetci videli, že Michel musel odísť do nemocnice. Verím, že rozhodcovia sa pri posúdení zákroku nemýlili. Dúfam, že pre Michela sa sezóna neskončila,“ uviedol tréner klubu Marko Virtanen.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 2, ktoré je v predaji od 17. januára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 6. mája 2024
Meniny má Hermína, zajtra Monika