V Piešťanskom týždni 2/2017 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 16. januára 2017, 08:13
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Z transparentnosti sa Tamajkovým ľuďom dvíha žalúdok

Piešťanský primátor Miloš Tamajka trvá na tom, aby bol podľa obchodného zákona, ktorým sa oháňa vo vzťahu k mestskému bytovému podniku, vnímaný tak, akoby bola táto mestská eseročka jeho súkromným majetkom. Takýto prístup Tamajku k verejnému majetku sa však drvivej väčšine poslancov nepozdával a na ich stretnutí vo štvrtok 12. januára to spôsobilo odmietavú reakciu. Napriek výhradám poslancov bytový podnik od Vianoc riadi Tamajkom dosadený úradník, ktorý otvorene tvrdí, že slovo transparentnosť mu spôsobuje žalúdočné ťažkosti.

Útulkáči prežívajú mrazivú zimu s dekami a kabátikmi

Teploty ovzdušia tento rok klesli hlboko pod bod mrazu a azda každý sa počas chladných dní tešil na teplo domova. Nie všetci však majú možnosť ohriať sa pri „krbe“. Svoj domov nemá ani viac než sedem desiatok psov v Útulku Piešťany, pracovníci im ho nahrádzajú i zvýšenou starostlivosťou.

Prírodný ľad láka, môže však byť veľmi zradný

Dlhotrvajúce nízke teploty ovzdušia mnohých lákajú na zamrznuté vodné plochy. Bezpečné korčuľovanie na Váhu, Striebornici či ďalších vodných plochách však podmieňuje niekoľko zásad. Prečítajte si, čo by ste určite nemali zanedbávať pred vstupom na zľadovatené rieky a jazerá a ako by ste mali postupovať, ak uvidíte kohosi preboriť sa pod ľad.


Na čele piešťanského detského domova je po rokoch muž

Tridsaťsedem detí z Detského domova Piešťany od septembra vedie nový riaditeľ. V exkluzívnom rozhovore Pavol Vatrt prezradil, prečo sa uchádzal o post riaditeľa, ako hodnotí prvé štyri mesiace vo funkcii, no porozprával aj o tom, čo dostali deti z detského domova počas najkrajších sviatkov v roka od Ježiška.

V Piešťanoch žije 870 ľudí s adresou: Mesto Piešťany

V posledných dňoch sa teploty na Slovensku pohybovali zásadne iba pod nulou.  V piešťanskom regióne mrazy dosahovali až mínus dvadsať stupňov Celzia. Mrzli ľudia, vtáky aj zvieratá. Kto má domov, zohrial sa. Kto ho nemá, riskoval pobytom na ulici či v nechránených provizórnych prístreškoch a zrúcaninách starých domov vlastný život. Rozumnejšie urobili tí, čo požiadali o pomoc. Všetci, ktorí tak urobili dostali v piešťanskom azylovom dome na Bodone posteľ,  čisté šaty, teplé jedlo i možnosť osprchovať sa. Najhoršie časy mohli prežiť v  nocľahárni Zariadenia sociálnych služieb Domum.

Zlodej ukradol vo Vrbovom 1340 litrov nafty z odstavených áut

Krádeže paliva v našom regióne priamo z nádrží motorových vozidiel pokračujú. Kým v minulom roku sa v Piešťanoch i na Banke zlodeji zamerali najmä na osobné autá odstavené na ulici, vo Vrbovom páchateľ musel prekonať skoro dvojmetrový plot súkromnej spoločnosti.


Pre storočnú starenku krájali tortu v Seniori Modrová

V obci Modrová oslávila svoje sté narodeniny Júlia Koperová. Starenke, ktorá sa narodila  10. januára 1917 vo Svinnom a momentálne žije v zariadení pre seniorov vinšovali opatrovateľky spolu s riaditeľom Andrejom Ondrášikom. Senior Modrová je pod horami, babička má z okna výhľad na Považský Inovec. Cez kopce je to len na skok do Trenčína. Tam prežila život. J. Koperová ešte po sedemdesiatke letela dvakrát do Kanady

Pohár majstra v hre Pindžerlo sa vrátil do Vrbového!

O tohtoročnom majstrovi sveta a vesmíru v hre Pindžerlo, minerálovi Kriaku, Andrejovi Budislavovi Jobusovi platí porekadlo – zreje ako dobré víno. Čerstvý držiteľ pohára Majstra sveta a vesmíru v Pindžerlo po roku opäť zabezpečil Vrbovčanom, že ocenenie, ktoré iba jedinýkrát v tridsaťsedemročnej histórii mal v svojej držbe legionár z Maduníc, Tomáš Eliš, sa opäť vrátilo tam, kam patrí –  do mesta pod šikmou vežou. Vivat Pindžerlo! Vivat Jobus!

Piešťanský hokejista Michel Miklík obeťou surového faulu

Piešťanský hokejista a slovenský reprezentant Michel Miklík vystriedal tento rok už štyri kluby. Po krátkej anabázach v Piešťanoch, Košiciach a Komete Brno  nabral smer sever a dohodol sa s fínskym celkom najvyššej súťaže JYP Jyväskylä. Miklík mal v novom angažmáne výborný štart keď v šiestich zápasoch nazbieral sedem bodov. Jeho formu však zhatil brutálny faul, po ktorom piešťanský rodák skončil v nemocnici.

Piešťanské Čajky sú víťazkami Slovenského pohára!

Basketbalistky Piešťanských Čajok prelomili dvanásťročnú sériu víťazstiev Good Angels Košice v Slovenskom pohári a na domácej palubovke Diplomat arény zvíťazili vo finálovom stretnutí 59:53 a môžu sa tak tešiť z historického triumfu. V tábore Piešťanských Čajok prepukla obrovská eufória a tento triumf sa do kroniky klubu zapíše zlatým písmom.


Zápas hviezd 2. Hokejovej ligy aj so štyrmi Piešťancami

Zimný štadión Stana Mikitu v Ružomberku bol dejiskom historicky prvého Zápasu hviezd 2. hokejovej ligy. Víťazom sa stal Výber západu, ktorý najmä vďaka finišu v tretej tretine zdolal východniarov 12:10. V stretnutí hviezd sa objavili aj štyria hokejisti z Piešťan.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia