Tomáš Horký : Čajky prepisovali históriu

  • Editoriál / Blogy
  • 16. januára 2017, 19:16
  • Autor:Tomáš Horký

Počas víkendu to v Piešťanoch žilo kvalitným ženským basketbalom, keďže Piešťanské Čajky hostili a organizovali v Diplomat aréne finálový turnaj Slovenského pohára. Dátum 15. 1. 2017 sa do basketbalovej histórie zapíše zlatým písmom.

Piešťanským basketbalistkám sa podaril obrovský úspech, keď prerušili dvanásťročnú nadvládu Good Angels Košice a prvýkrát v histórii získali Slovenský pohár. Ide o doposiaľ najväčší úspech klubu a chutil o to sladšie, keďže ho vyhrali pred domácimi fanúšikmi a odvďačili sa im za podporu. Práve proti Dobrým anjelom z Košíc, ktoré sú v posledných rokoch najväčšími konkurentkami Čajok, sa Piešťankám podarilo uspieť vo finále a bol to zápas, ktorý mal všetko, čo mal mať. Výborná atmosféra, nervydrásajúci priebeh, emócie, kvalitný basketbal a najmä obrovské odhodlanie Piešťanských Čajok, ktoré by na palubovke nechali aj život, len aby sa im podarilo uspieť. To sa fanúšikom rozhodne muselo páčiť a niektorí neskrývali slzy dojatia.

Čajky si boli vedomé, že sú svojim fanúšikom niečo dlžné. V minuloročnom vystúpení v Európskom pohári FIBA im „nedopriali“ víťazstvo na domácej palubovke, tento rok sa do tejto medzinárodnej súťaže neprebojovali cez kvalifikáciu a prišli o minimálne šesť kvalitných zápasov. Práve preto sa aj vedenie klubu rozhodlo organizovať Slovenský pohár v Piešťanoch, aby to fanúšikom vynahradili a spravili radosť. To sa im aj podarilo a myslím si, že víťazstvo s prehľadom prebilo všetko ostatné a tento úspech si bude veľa ľudí ešte dlho pamätať.

Týmto víťazstvom Čajky ukázali, že s nimi musia Good Angels počítať. Košický celok je na basketbalovom tróne už viac než desať rokov a žiaden strom nerastie do neba a žiadna séria netrvá večne. Napriek tomu, že je kvalita kádra i rozpočtové možnosti na ich strane, Čajky už druhýkrát tento rok dokázali, že sa na ne vedia vybičovať a ich suverenitu rozhodne znepríjemniť. Už teraz sa môžeme tešiť na zaujímavé súboje v play-off, kde to budú mať Piešťanky ťažké, ale rozhodne nie sú bez šance.

Každopádne si víťazstvo v Slovenskom pohári treba vychutnať. Netreba ho preceňovať, pretože sezóna je ešte dlhá, ale zase ani podceňovať. Pre Piešťanské Čajky je to prvá víťazná trofej v histórii, nikto im ju nezoberie a navždy budú zlatým písmom zapísané ako víťazky Slovenského pohára 2017.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava