Viktor Halaška – prvý Piešťanec roka 2017

  • Kultúra a spoločnosť / Narodili sa
  • 13. januára 2017, 07:59
  • Autor:Viera Dusíková

Prvým občanom Piešťan, ktorý uzrel svetlo sveta tento rok v Nemocnici Alexandra Wintera, je pekné urastené chlapčiatko – Viktor Halaška. Bábätko sa narodilo v utorok 3. januára 2017 o 8.41 h. Šťastní rodičia Martina a Michal Halaškovci tak voňavý uzlíček, ktorý mal pri pôrode 3790 gramov a 52 centimetrov, privítali do rodiny, v ktorej už jedného „chlapa“ majú.

Starší syn Michal, ktorý sa od septembra chystá do školy, bude mať možnosť ešte niekoľko mesiacov namiesto povinností užívať si sladké ničnerobenie a hry s bračekom. Pravdaže – v intenciách možností. Futbal ešte určite hrať spolu nebudú.

Keďže mamička prežila rizikové tehotenstvo, je len prirodzené, že radosť zo zdravého synčeka bola obrovská. „Na svet nášmu bábätku pomohol doktor Ján Karaba. Po sekcii sa cítim dobre, už len čakáme na mliečko, to obyčajne prichádza trošička neskôr,“ povedala usmiata matka deň po pôrode. „Zároveň sa chcem poďakovať za odbornú zdravotnú starostlivosť personálu nemocnice na oddelení gynekológie a pôrodníctva,“ dodala M. Halašková.

Viacerí Piešťanci ju poznajú ako mestskú úradníčku z referátu životného prostredia. Pretože jej manžel kedysi hrával futbal, jeho žienka by si želala, aby ich obidvaja synovia boli rovnako zdraví a športovali ako hlava rodiny. Staršieho chlapca chcú čo najskôr prihlásiť do futbalovej prípravky. A ktovie, možno o pár rôčikov vsietia do súperovej bránky nejaké tie góly aj obaja Halaškovi juniori.

Kým sa tak stane, čaká rodinu ešte veľa povinností aj radostí. „Kočíkovať budeme dvakrát denne hlavne po sídlisku Adam Trajan, kde bývame, pričom naše prechádzky povedú aj na Juh, tam žijú moji rodičia. Ale určite nevynechám ani kávičkovanie v meste s kamarátkami,“ uviedla M. Halašková.

V súčasnosti si mladá žena praje najmä, aby jej dieťatko malo dostatok materského mlieka, takže káva zatiaľ až tak nehrozí. Domov z pôrodnice si najvzácnejší náklad odviezol tatinko v sobotu 7. januára. Maminu čakala kytica a malé prekvapenie. Rodinka je už pohromade a my jej želáme veľa radostných a láskyplných dní.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela