Hoteláci dostali darček od vedenia školy

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 1. decembra 2016, 08:30
  • Autor:am

Hľadisko Domu umenia zaplnila mladá generácia. Päťstopäťdesiat študentov Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch dostalo od vedenia školy a Rady rodičov darček k študentskému sviatku. V pondelok 21. novembra si vychutnali predstavenie s názvom Zmierenie alebo Dobrodružstvo pri obžinkoch v podaní hercov z trnavského Divadla Jána Palárika.

Pondelkové popoludnie budúci hoteliéri strávili mimo školských lavíc, presunuli sa na Nábrežie I. Krasku. Pred predstavením pred nich predstúpil riaditeľ školy Ladislav Blaškovič a v príhovore sa zamyslel aj nad silou študentov, ktorá je úzko spájaná s nedávnym sviatkom – Dňom boja za slobodu a demokraciu. Uviedol tiež vyznanie jedného z prvých absolventov školy, ktorý sa vo svojom odbore dokázal uplatniť na vysokej úrovni.

Po úvodných slovách sa na javisku objavili herci z Divadla Jána Palárika, medzi nimi Petra Blesáková či hosťujúca Zuzana Šebová. „Už tretí rok v spolupráci s Domom umenia organizujeme pre študentov Hotelovej akadémie Ľ. Wintera medzinárodný deň študentstva realizáciou kultúrneho podujatia. Tentoraz sme si vybrali divadelné predstavenie Zmierenie alebo Dobrodružstvo pri obžinkoch, a to aj po odozve učiteľov slovenského jazyka spred dvoch rokov, keď sme pre študentov pripravili Kým kohút nezaspieva. Sú to súčasti maturitných otázok,“ uviedol pre Piešťanský týždeň riaditeľ hotelovej akadémie. Študenti tak zažili príjemný, o čosi voľnejší deň. „Učili sa prvé tri hodiny, potom pedagógovia a všetci študenti okrem tých, ktorí boli na praxi, išli do Domu umenia,“ povedal L. Blaškovič. Popoludní pokračoval deň študentstva imatrikuláciou prvého ročníka. „Vážime si, že Dom umenia nám vždy pomôže vybrať predstavenie, ktoré je pre našich študentov vhodné,“ dodal riaditeľ.

Zmierenie alebo Dobrodružstvo pri obžinkoch je veselohra postavená na dobrodružstve predstieranej identity. Takáto faloš je v hre zdrojom viacerých komických výstupov a niekedy aj dobrodružných ľúbostných avantúr, ktoré napriek zdanlivo neriešiteľným konfliktom spejú k zmiereniu, ba až nezadržateľnému happyendu.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 48, ktoré je v predaji od 29. novembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína