Tomáš Horký: Basketbalové talenty v Piešťanoch

  • Editoriál / Blogy
  • 28. novembra 2016, 21:42
  • Autor:Tomáš Horký

V uplynulom týždni žili Piešťany hlavne basketbalom. Tentoraz však nie výkonmi Piešťanských Čajok, ale ženskou reprezentáciou, ktorá v Diplomat aréne odohrala posledné dva kvalifikačné zápasy o postup na majstrovstvá Európy, ktoré sa v roku 2017 uskutočnia v Českej republike.

Veľkým pozitívom je, že si Slovenská basketbalová asociácia vybrala za dejisko zápasov s Islandom a Maďarskom práve Piešťany. Dovolím si tvrdiť, že rozhodne neľutovala. Vypredané hľadisko moderného basketbalového stánku hnalo slovenské reprezentantky v oboch stretnutiach za víťazstvom. Žiaľ, Slovenkám sa podarilo vyhrať len nad Islandom, no napriek tomu si zaistili postup na európsky šampionát.

Ostro sledované medzištátne zápasy sú ďalšou pozitívnou reklamou pre Piešťany. Podľa slov z tábora reprezentácie sa v našom meste cítili veľmi príjemne a radi sa sem budú vracať aj v budúcnosti. Sám som bol zvedavý, či tieto dva zápasy prilákajú fanúšikov do hľadiska, a bol som milo prekvapený. To, že bude v oboch prípadoch vypredané, som nečakal. Svedčí to o tom, že ľudia v Piešťanoch o basketbal majú záujem.

O tom, že kúpeľné mesto a basketbal začínajú patriť k sebe, svedčí aj ďalšia skutočnosť. V lete sa totiž v Piešťanoch uskutočnia majstrovstvá Európy chlapcov do 18 rokov v A-kategórii. Európsky šampionát tejto vekovej kategórie je podľa basketbalových odborníkov najsledovanejším z mládežníckych podujatí. Piešťany ho budú hostiť spolu s Bratislavou a je isté, že sa v Diplomat aréne budú hrať dve skupiny zo štyroch i následné súboje o umiestnenie.

Niečo mi to však pripomína. Jedno medzinárodné mládežnícke podujatie podobného rangu sme tu už mali. Hokejový Memoriál Ivana Hlinku, spomínate? Ten sa však radšej presťahoval do Bratislavy, pretože sme si nevážili, že sa hrá u nás. V lete teda nahradí hokej basketbal a bude to stáť rozhodne zato. To, že Piešťany sú stále centrom záujmu pre organizáciu podobných podujatí, je obrovským pozitívom pre celé mesto a dúfam, že to tak bude pokračovať aj v budúcnosti.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav