Prvákov z Rakovíc pasovali za rytierov školy

  • Mladí dnes / Školy
  • 24. novembra 2016, 08:24
  • Autor:am

Tradičné imatrikulácie neobišli nováčikov rakovickej základnej školy ani tento rok. V stredu 16. novembra šestnástich prvákov pasovali za rytierov školy a okrem plnenia úloh sa deti zabávali, tancovali a užívali si pohľad na učiteľov prezlečených za postavy z Pána prsteňov.

Rakovické centrum voľného času v spolupráci so základnou školou organizuje imatrikulácie každý rok na inú tému. „Tento rok sme mali Kráľovstvo víl a škriatkov. Prváčikovia museli počítať, skladať obrázok, určiť farby, vytlieskať a vyslabikovať slovo Rakovice. Pomáhali im starší žiaci, členovia dramatického krúžku, prezlečení za víly a škriatkov,“ uviedla zástupkyňa CVČ Katarína Rafajdusová. Všetky úlohy pritom sprevádzalo čarovné rozprávanie. Noví školáci napríklad určovali, čo je ovocie či zelenina a vypočuli si pritom príbeh, ako škriatkovia musia tieto plody zeme jesť, aby mali silu voči zlému čarodejníkovi Sarumanovi.

Po splnení daných úloh riaditeľ Pavol Krátky ako kráľ rozprávkového kráľovstva pasoval prvákov za žiakov elfskej ceruzky. Do kostýmov sa však prezliekli aj ďalší vyučujúci, zástupkyňa Denisa Benedikovičová zahrala Galadriel z Pán prsteňov, triedny učiteľ František Boháč zasa predstavoval ochrancu Gandalfa.

Od miestneho obecného úradu žiaci dostali tričko so svojím menom a triedou. Rada rodičovského združenia nováčikom venovala knihy a rámik s fotografiou tohto pamätného dňa. Účastníci kuchárskeho krúžku zasa napiekli perníky a deti pohostili.

Po slávnostnej časti prvákov potešila myš a Sponge Bob v nadživotnej veľkosti, o ktoré sa postarali aktivisti z OZ Myška. „Bolo to prekvapenie pre prvákov aj pre členov dramatického krúžku. Spoločne sme sa však zabavili a zatancovali si,“ povedala K. Rafajdusová. Imatrikulácia potešila malých i veľkých. „Keď sme sa rozchádzali, aj od rodičov boli veľmi dobré ohlasy. Páčilo sa im,“ dodala na záver „teta Katka“.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 47, ktoré je v predaji od 22. novembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav