V mestskej knižnici sa čítalo i zabávalo

  • Kultúra a spoločnosť
  • 10. novembra 2016, 14:54
  • Autor:am

Druhý ročník Dňa otvorených dverí piešťanskej mestskej knižnice opäť prilákal školákov. V stredu 2. novembra sa zvedavo vypytovali známych osobností na všetko, čo ich zaujímalo, spoločne sa vnorili do sveta kníh a zabával ich dokonca i klaun.

„Podujatie má za cieľ prilákať do knižnice návštevníkov, ktorí ju bežne nenavštevujú. Dopoludnia sme mali akciu s názvom Čítame s vami, každý z hostí prečítal úryvok z obľúbenej alebo vlastnej knihy. Debata sa na základe zvedavých otázok uberala aj širším smerom. Veľmi dobre sme sa zabavili a zasmiali. Popoludní sa ešte predstavil klaun Adyno,“ uviedla Martina Marová z mestskej knižnice.

Do budovy zavítala pätica hostí – moderátorka Adela Banášová, spisovateľka Petra Nagyová Džerengová, herečka Zuzana Haasová a dizajnér Michal Staško. Besiedky sa zúčastnil tiež hudobník a rozprávkar, Vrbovčan Branislav Jobus. V súčasnosti má odovzdanú už trinástu knihu. „Rozprávky, to mi sedí. Svoje úlety tam môžem dávať naplno a nikto sa v tom nešpára, lebo sú to rozprávky. Z čísla trinásť strach nemám, iba zdravie si želám. Keby som bol zdravý, určite príde aj štrnásť, pätnásť. V hlave mám naplánované ďalšie tri knihy dopredu, som nažhavený, kedy ich už napíšem a odošlem. Veľmi ma to baví, prežívam tie príbehy, robím to od srdca, z lásky a na nič sa nehrám,“ povedal B. Jobus. Pochválil aj knižnicu. „Piešťany na počet obyvateľov majú fantastickú knižnicu, kde sa stále niečo deje, organizujú akcie. Klobúk dole,“ dodal B. Jobus.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 45, ktoré je v predaji od 8. novembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava