Recepty z kuchyne herečky Anky Šiškovej

  • Kultúra a spoločnosť
  • 10. novembra 2016, 14:58
  • Autor:A.Š.

Sériu receptov publikuje vo svojej knihe s názvom Nič lepšie nepoznám slovenská herečka Anna Šišková.

Pirohy


Moja mama robila pirohy, slivkové gule aj šúľance zo zemiakového cesta. Ja robím pirohy iba z múky a vody, slivkové gule z tvarohového cesta a šúľance zo zemiakového. A niekedy to aj vymením.

Potrebujem:


1/2 kg hladkej múky
asi hrnček vlažnej vody
4 varené zemiaky v šupke
400 g bryndze

Na dosku vysypem múku, prilievam vlažnú vodu a miesim, kým si urobím vláčne cesto. Ak mám málo vody, tak ešte pridám, koľko si múka žiada. Cesto vyvaľkám na tenký plát. Zemiaky postrúham na strúhadle a zmiešam s bryndzou. Malou lyžičkou robím kopčeky do radu na pláte cesta, asi 3 cm zhora od okraja. Potom zhora preložím, teda zakryjem kopčeky, a prstami postláčam okolo kopčekov, aby sa mi spojilo cesto. Zoberiem vlnité koliesko s rúčkou a odkrojím pás i jednotlivé malé pirohy. Takto pokračujem, až kým nespotrebujem všetko cesto.
Medzitým do veľkého hrnca dám variť vodu so soľou a vhadzujem pirohy do vriacej vody. Hotové sú, keď vyplávajú na povrch. Povyberám ich do misky, oblejem opraženou slaninkou s cibuľou. Na tanier ich servírujem aj s kyslou smotanou. Je to mňam!

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián