Stovky detí sa preniesli do Spievankova

  • Kultúra a spoločnosť
  • 3. novembra 2016, 21:33
  • Autor:am

Pravdepodobne najobľúbenejší slovenskí tvorcovia piesní pre najmenších vyčarili stovkám detí v Dome umenia úsmevy na tvárach. Vo štvrtok 27. októbra sa piešťanský kultúrny stánok zmenil na Spievankovo, do kúpeľného mesta totiž zavítala dvojica Mária Podhradská a Richard Čanaky.

M. Podhradská ako Spievanka a R. Čanaky ako Zahrajko si pre deti pripravili zábavný interaktívny program plný piesní, ktoré od začiatku až do konca ovládalo takmer každé dieťa naspamäť. Po štyroch radoch sedadiel sa postupne všetky deti vystriedali na pódiu, každá skupina si s protagonistami zaspievala a zatancovala na inú skladbu.

Celé vystúpenie sa nieslo v duchu prípravy Zahrajkovho narodeninového darčeka. Na pódiu sa objavila učiteľka Sova či stolár Bobor. Deti si precvičili abecedu aj vedomosti o separovaní odpadu. Jeden z oteckov sa dokonca stal kuchárom mackom Lackom, keď ho M. Podhradská prezliekla za medveďa a vytiahla na pódium medzi deti.

Posledná skupina detí sa dočkala časti programu, v ktorej sa uskutočnila narodeninová oslava. Veľký plech plný buchiet vďaka natešeným deťom nešťastne skončil na podlahe pódia, no deti sladké dobroty poslušne pozbierali a napokon sa aj pohostili.

Napriek tomu, že obľúbení tvorcovia sa po koncerte ponáhľali, Zahrajko si našiel chvíľu, aby zhodnotil účinkovanie v Dome umenia. „Z mojej strany bol koncert fantastický. Veľmi sme si to užili, detičky boli také ako všade inde. Bolo cítiť, že nás bolo veľmi veľa, pretože kapacita 620 plus niekoľko ďalších miest je skutočne veľa. Bolo to trošičku náročnejšie, pretože to bol rozdiel oproti tomu, keď hráme pre 300 divákov. Ale myslím si, že máme za sebou štandardné vystúpenie, také, ako má v Spievankove byť,“ uviedol pre Piešťanský týždeň R. Čanaky.

Deti sa už teraz môžu tešiť na inovovaný program, ktorý vznikne po vydaní nového DVD. Jeho výroba už je v plnom prúde.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 44, ktoré je v predaji od 31. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 6. mája 2024
Meniny má Hermína, zajtra Monika