Piešťanskí masters plavci úspešní v Žiline a Olsztyne

  • Plávanie / Šport
  • 3. novembra 2016, 22:15
  • Autor:aki

Počas predminulého víkendu sa cesty piešťanských veteránskych plavcov rozdelili. Plavecký seniorský klub Žilina organizoval preteky O pohár mesta Žilina a poľská plavecká federácia na tento termín vypísala medzinárodné majstrovstvá masters.

Pavol Škodný a Anna Kičinová zvolili účasť na Zimných otvorených majstrovstvách Poľska v plávaní masters v ďalekom Olsztyne. Plávalo sa v bazéne s olympijskými parametrami za účasti 440 plavcov z domácich klubov, Nemecka, Litvy, Lotyšska, Ukrajiny, Ruska, Bieloruska, Švédska, Česka a jedinými zástupcami Slovenska boli práve dvaja Piešťanci. Hviezdou podujatia bol 31-ročný poľský olympionik, majster sveta a niekoľkonásobný majster Európy, Pawel Korzeniowski, ktorý sa vo svojich parádnych disciplínach skvele predviedol a bol inšpiráciou aj pre mladších plavcov.

Tradične skvele organizované preteky, dobrá konkurencia vo všetkých vekových kategóriách a vynikajúci bazén boli zárukou kvalitných výkonov, tie aj v podaní piešťanských veteránov prišli.

A. Kičinová vo svojom prvom štarte prekonala vlastný slovenský rekord na trati 200 m prsia a získala prvú z troch strieborných medailí, ďalšie boli za 50 m a 100 m prsia. Zlaté medaily a tituly medzinárodnej šampiónky Poľska získala na 100 m motýlik, kde prekonala svoj druhý slovenský rekord, a na 200 m motýlik. Medailovú bilanciu uzatvorila bronzom na 50 m motýlik. V hodnotení 144 žien obsadila celkové 21. miesto.

P. Škodný po vynikajúcom výkone na náročnej trati 200 m motýlik posunul hranicu slovenského rekordu o neuveriteľných sedem sekúnd a zaslúžene získal zlato a titul medzinárodného majstra Poľska. V ďalších štartoch si vyplával bronzovú medailu na 400 m polohové preteky, smolne sa mu ušlo štvrté miesto na 200 m znak a dvakrát bol piaty na 50 a 100 m znak. Medzi 296 mužmi sa umiestnil na 69. priečke.
Celkovo Piešťanci získali osem medailí, z toho tri zlaté, tri strieborné a dve bronzové, čo je vzhľadom na konkurenciu veľký úspech. Spomedzi 81 klubov obsadili 38. miesto a nechali za sebou veľa klubov s väčším počtom pretekárov.

Plavecký seniorský klub Žilina usporiadal piaty ročník podujatia O pohár mesta Žilina. Medzi 191 pretekármi z 24 slovenských klubov a plavcami z troch krajín v žilinskej „päťdesiatke“ farby Športového plaveckého klubu Kúpele Piešťany hájili Juraj Horil, po dlhšom čase Tomáš Vachan a premiérovo Lukáš Rusnák a Jana Beňačková. Piešťanská výprava sa domov vrátila ozdobená medailami.

Darilo sa L. Rusnákovi (kategória 30-34 rokov), ktorý po kvalitných výkonoch zvíťazil na 50 m prsia a 100 m motýlik. Dosiahnuté časy sú pre neho zavádzacími osobnými výkonmi v 50-metrovom bazéne v kategórii masters a zároveň rekordmi mítingu. Rovnako T. Vachan (30-34 rokov) dominoval na 50 m voľný spôsob a 100 m znak, kde tiež prekonal rekord mítingu. J. Horil zabojoval a na tratiach 100 m prsia a 200 m polohové preteky si odniesol z podujatia strieborné medaily. J. Beňačková pri svojom masters krste štartovala na náročnej trati 400 m voľný spôsob a obsadila štvrté miesto.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 44, ktoré je v predaji od 31. októbra.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav