Marie Rottrová oslávila narodeniny koncertom

  • Kultúra a spoločnosť
  • 2. novembra 2016, 20:38
  • Autor:am

Legenda českého hudobného sveta Marie Rottrová zavítala so svojím narodeninovým turné aj do Piešťan. Sálu Domu umenia v stredu 26. októbra zaplnili fanúšikovia v očakávaní, že si vypočujú najväčšie hity obľúbenej speváčky. A tak sa i stalo, po dvojnásobnom standing ovation publikum odchádzalo s úsmevom na perách.

Koncert odštartovala kapela Neřež a naladila tým nedočkavé publikum na príchod českej soulovej speváčky. M. Rottrová prišla na pódium s úsmevom na perách a svoje vystúpenie odštartovala nesmrteľným hitom Skořápky ořechů, ktorý poznajú azda všetky generácie. Fanúšikovia sa postupne dočkali svojich obľúbených piesní, ako sú Měli jsme se potkat dřív či hit Lásko. Spoločne s publikom si zaspomínala aj na Pavla Bobka, s kolegom z kapely si na jeho počesť zaspievala duet S tím bláznem si nic nezačínej. Koncert speváčka ukončila jednou zo svojich najznámejších piesní s názvom Lásko, voníš deštěm. „Milí piešťanskí priatelia, chcem vám poďakovať za priazeň, účasť, úžasnú atmosféru. Budem sa sem znovu tešiť,“ poďakovala divákom na záver.

Spievanie je návykové


Marie Rottrová pred koncertom poskytla Piešťanskému týždňu krátky exkluzívny rozhovor.

► Aké je oslavovať narodeniny na pódiu, obklopená fanúšikmi?
Na pódiu oslavujem len po druhý raz, nikdy som si na to nepotrpela. Až pred piatimi rokmi som urobila veľké turné a teraz opäť, ale len také maličké. Mám päť koncertov na Slovensku, tri v Česku. Je to tak roztriedené, že niečo odohrám teraz v októbri, niekoľko vystúpení mám v novembri a asi len tri v decembri. Takže nie je to veľké turné.

► Čo cítite pred koncertom?

Zodpovednosť. Trému ani nie.

Česká legenda priniesla do Domu umenia dobrú náladu.

► Pred piatimi rokmi ste sa rozhodli ukončiť kariéru…
Ukončila som ju na dva roky a potom sa mi začalo cnieť po muzike, kapele, pódiu, publiku… Po všetkej atmosfére, ktorá sprevádza koncerty. Spievanie je také návykové! Človeka dobíja energiou a tiež vydá tú, ktorú v sebe nahromadí. To je dôležité.

► Sú českí diváci odlišní od Slovákov?
Slovenské publikum je iné, veselšie. Pripadá mi, že sa diváci na koncertoch viac bavia.

► Oslavujete 75 rokov a vyzeráte úžasne. Ako to robíte?
Veľmi na sebe nepracujem, mala by som viac. Robím, čo viem, namaľujem sa, urobím si vlasy (smiech). A veľmi dôležitá je dobrá nálada.

► Čo by ste chceli odkázať piešťanským fanúšikom?
Užite si peknú jeseň, advent a Vianoce, pretože už sa opäť blížia.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 44, ktoré je v predaji od 31. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina