Seriálovej mame Lujze ďakujú za výchovné návody

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 27. októbra 2016, 12:21
  • Autor:am

Piešťanský pivovar opäť zaplnili všetky generácie dospelých milovníkov humoru. V sobotu 22. októbra sa na pódiu predstavila štvorica komikov so svojou stand-up comedy show Silné reči. Okrem Jána Gorduliča sa v Piešťanoch predviedla aj Kristína Farkašová, Stano Staško a Lujza Garajová-Schrameková, ktorá v súčasnosti hviezdi v televíznom seriáli Naši. Piešťanskému týždňu v krátkom rozhovore porozprávala, ako hodnotí čas strávený v kúpeľnom meste, ale aj to, či dáva ostatným výchovné rady.

► Ako sa vám v Piešťanoch vystupovalo?
Výborne. V tomto priestore som druhýkrát a veľmi sa teším. Myslím si, že spolu so všetkými účinkujúcimi sme si to veľmi užili a mám pocit, že veľkú zásluhu na tom majú aj diváci.

► Kedy ste začali so stand-up comedy?
Jano Gordulič rozbiehal Silné reči a ja som tam asi pred piatimi rokmi prišla s Kristínou Farkašovou. Ona vtedy robila stand-up, potom si dala pauzu, potom som to vyskúšala ja a zistila som, že ma to baví.

► Človek asi musí byť exhibicionista…

Asi áno. Mám aj kolegov, ktorí podľa mňa v súkromí nie sú exhibicionisti, ale keďže ja som herečka, tak u mňa to tak asi musí byť. Myslím si, že aj v partii a vôbec kedykoľvek predtým som si o sebe myslela, že som trošku zabávač a robím to rada, tak som to skúsila aj na javisku.

► Ako vás potom vnímajú diváci, pre ktorých ste v prvom rade herečka zo seriálu?
Sem-tam sú možno zmätení. Stalo sa mi, že na stand-up prišli ľudia s deťmi. Na to som im už hneď vo dverách povedala, že to nie je zábava pre deti, ale žáner v prvom rade určený pre dospelých. Nabudúce nech rodičia radšej nechajú deti doma pozerať seriál a oni sa prídu zabaviť.

► Keď sme pri seriáli, ako sa v tejto úlohe cítite?

Mám to veľmi rada, mám šťastie na výborných kolegov a myslím si, že seriál je veľmi dobre napísaný. Takže ma tá robota skutočne baví.

► Nepýtajú si od vás na ulici ľudia rady vo výchove?

Ani nie, ale zopárkrát už mi ďakovali za seriál, pretože sú tam dobré návody. Avšak sú tam vraj i nebezpečné návody pre deti, ako nás okabátiť, ale myslím si, že veľakrát aj rodičia prídu na to, ako prekabátiť deti.

► Kde vás ešte môžu diváci vidieť?

Práve v piatok som mala premiéru predstavenia Kemping story, z ktorého sa veľmi teším, lebo je to zájazdové divadlo a budeme s ním cestovať po Slovensku. Piešťany ešte tento rok v harmonograme nemáme, ale určite sa dostaneme aj sem. Na premiére sa diváci smiali, takže zrejme to bude fajn.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 43, ktoré je v predaji od 25. októbra.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Jarmila, zajtra Lea