Na Chodníku slávy pribudli nové mená paralympionikov

  • Šport / Ostatné športy
  • 27. októbra 2016, 12:36
  • Autor:ts/th

Chodník slávy slovenských paralympionikov na Kúpeľnom ostrove v Piešťanoch je bohatší o mená ďalších 12 športovcov. Úctyhodné výkony v Rio de Janeiro 2016 a Soči 2014 dostali podobu tabuliek, ktoré pripomenú chvíle, keď sa reprezentanti Slovenska stali najlepšími na svete.

Na Chodníku slávy, ktorý uzrel svetlo sveta pred štyrmi rokmi, sú už zvečnení tí, ktorí vybojovali zlato, striebro a bronz na paralympiádach v Lillehameri, Atlante, Nagane, Sydney, Salt Lake City, Aténach, Turíne, Pekingu, Vancouveri a Londýne. Ich počet sa teraz zo 77 zvýšil na 89. „Je to stopa víťazstiev slovenských paralympionikov. Boli by sme radi, keby bol ich úspech vnímaný intenzívnejšie a Chodník slávy tomu môže dopomôcť. Ktokoľvek sem príde, vďaka moderným technológiám, konkrétne načítaním QR kódu do telefónu, sa prenesie k danému športovcovi, nazrie do histórie jeho výkonov. Na Chodníku slávy sú i tabuľky športovcov, ktorí už nie sú medzi nami, čiže je to aj na ich trvalú pamiatku,“ povedal predseda Slovenského paralympijského výboru (SPV), Ján Riapoš. „Na Slovensku je paralympionizmus vnímaný ako jeden šport, ale je to bezmála 22 športov. Na Chodníku slávy môžeme letných aj zimných športovcov predstaviť verejnosti naraz,“ pokračoval J. Riapoš.

Chodník slávy je zároveň symbolom spolupráce SPV a Slovenských liečebných kúpeľov Piešťany (SLKP). „Pomáhame ľuďom s pohybovými problémami a Chodník slávy vnímame ako inšpiráciu, pretože paralympionici svojou húževnatosťou motivujú zdravú verejnosť k pozitívnemu prístupu k životu,“ zdôraznila obchodno-marketingová riaditeľka SLKP Michaela Kobzová.

Nová tabuľka na Chodníku slávy, ktorý sa nachádza na Kúpeľnom ostrove.

Pozvanie na rozšírenie Chodníka slávy prijali viacerí paralympijskí medailisti, medzi nimi Michaela Balcová, Samuel Andrejčík a Róbert Ďurkovič (boccia), Jakub Krako, Henrieta Farkašová s navádzačkou Natáliou Šubrtovou (zjazdové lyžovanie), Veronika Vadovičová (streľba) a Marián Kuřeja (hod kuželkou).

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 43, ktoré je v predaji od 25. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia