Futbalisti Piešťan aj naďalej neporazení

  • Šport / Futbal
  • 10. októbra 2016, 19:52
  • Autor:ts

Futbalisti PFK Piešťany potvrdili dobrú formu a aj v desiatom kole ôsmej ligy zvíťazili. Tentoraz doma porazili v pomere 4:1 druhé družstvo tabuľky zo Sokoloviec.

Tento dôležitý zápas sa začal minútou ticha, keď si aktéri spolu s divákmi uctili zosnulého bývalého hráča, trénera a rozhodcu Milana Rojka. Do hry lepšie vstúpili hostia, keď sa hneď v prvej minúte po nevydarenom ofsajd-systéme domácich rútil sám na bránu P. Pavlovič a svoj nájazd premenil. Domáci sa snažili čo najskôr odpovedať, no ich zakončenia boli nepresné, aj keď šancí bolo dosť. Nepochodil ani najlepší strelec súťaže Glos, keď nepremenil pokutový kop po faule na Nagaja. Hostia potvrdili svoje postavenie v tabuľke, keď jediná porážka prišla práve s PFK, a do polčasu si vytvorili ešte jednu príležitosť, ktorú však Bihári nepremenil. Tento hráč si neskôr neudržal nervy na uzde a po verbálnom útoku na rozhodcu videl červenú kartu.

V druhom polčase prišiel pokoj v rozohrávke domácich až príchodom skúseného C. Stachuru a hráči PFK sa začali presadzovať aj strelecky. Na 1:1 vyrovnal v 54. minúte Staško, v 70. min strhol vedenie na stranu domácich po strele spoza šestnástky Glos. Až od tejto chvíle sa Piešťanci upokojili a súperovi loptu prakticky nepožičiavali. Ďalší gól pridali v 85. min, keď sa po najkrajšej akcii zápasu presadil Stachura. V 88. min zaznamenal svoj druhý gól Staško a upravil na konečných 4:1.

Michal Krajčovič, tréner PFK: "Do zápasu sme vstúpili zle a hostia šli do rýchleho vedenia. Na hráčoch bolo vidieť nervozitu, čo sa prejavilo na nie najlepšom riešení herných činností. Aj keď sme si dokázali vytvoriť tlak a šance, v prvom polčase sme neskórovali. V druhom, hlavne zásluhou Cyrila Stachuru, sa naša hra spresnila a vďaka tomu sme výsledok otočili. Víťazstvo je pre nás dôležité, lebo sme sa v tabuľke od Sokolovčanov odpútali na osem bodov. Stále však máme na hernom prejave čo zlepšovať, pretože výkonnosť je dosť kolísavá. Na záver nás potešil potlesk našich fanúšikov a aj v mene hráčov im chcem za takúto podporu poďakovať."

PFK Piešťany – TJ Sokolovce 4:1 (0:1)

Góly: 55. a 88. Staško, 70. Glos, 85. J. Stachura – 1. Pavlovič

Zostavy – Piešťany: Hrutka – Szabo, Javorka st., Stachura J., Krajčovič- Sýkora (59. Javorka ml.), Prištic, Glos, Dadík (53. C. Stachura) – Nagaj (59. Toman), Staško,

Sokolovce: Púdela – P. Pavlovič, T. Pavlovič, Polák, Orosz, Kudláč, Korvín, Bihári, Blaško, Jašík (Fides, Tomášik, Kožík) 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína