„Shamsky“ získali zlato v medzinárodnej konkurencii

  • Šport / Ostatné športy
  • 5. októbra 2016, 14:31
  • Autor:vd

Na medzinárodnej tanečnej súťaži v orientálnom tanci Pressburg Dance Fest v Bratislave, ktorá sa konala v polovici septembra, získali piešťanské tanečníčky zo skupiny Shams v konkurencii súborov zo Slovenska, Česka, Maďarska, Poľska i Izraela kolekciu medailí. Najcennejšie bolo zlato v kategórii profesionálov, no prvenstvo si odniesli aj žiačky.

„Prvenstvo sme dosiahli s našou autorskou choreografiou s irackým tancom, pre ktorý sú typické veľké pohyby a krútenie vlasov ako korunou ženskej krásy, a tak sme obhájili prvenstvo z predchádzajúcich ročníkov. Sme tomu úprimne rady, pretože tento rok bola konkurencia skutočne obrovská,“ uviedla Kamila Bzdúšková, ktorej umelecké meno je Sahar ako púšť, ktorá fascinuje.

„Veľmi si ceníme pochvalné slová od medzinárodnej poroty v zložení Karolina Idrisová z Českej republiky, Hassan Saber, ktorý pochádza z Egypta, Katerina Joumana z Ruska, Adam Hosman z Maďarska, Sahar z Česka a Agata Zakrzewska z Poľska,“
dodala Kamilina kolegyňa Andrea Hornáková.

Maďarský rozhodca A. Hosman výkon i techniku tanca zlatých piešťanských tanečníčok zhodnotil slovami: „Vystúpenie bolo technicky na vysokej úrovni a pohyby vlasov synchronizované. Je vidieť, že ste zohraté a že si tanec užívate.“

Na rovnakej súťaži v amatérskej kategórii boli úspešné žiačky piešťanských profesionálok zo skupiny Shams. „Bronzovú medailu získala Michaela Potúčková s náročnou choreografiou. Vo svojich 15-tich rokoch nechala za sebou viaceré skúsenejšie tanečnice. Daniela Olejníková zvalcovala svojím emotívnym vystúpením všetkých vrátane poroty, ktorá jej zaslúžene udelila prvé miesto,“ dodali shamsky.

Každá žena túži byť krásna ako bohyňa, ohybná ako osika, zvodná ako víla, čo utancuje chlapa až k šialenstvu. S troškou nadsádzky by sa dalo povedať, že takúto schopnosť majú orientálne brušné tanečnice. Veď nebyť zvodnej Salome, sotva by roztopašný Herodes splnil želanie krutej Herodiady. Piešťanské tanečníčky nie sú však kruté, naopak. Ich charakterovou vlastnosťou je veľkodušnosť a dobročinnosť. Opakovane pripravujú charitatívnu akciu Čaro Orientu. Takýmto spôsobom podporujú rôzne združenia. Jedným z nich bolo benefičné podujatie pre neziskovú organizáciu Plamienok, kde pred štyrmi rokmi vyzbierali celkom slušnú sumu – sedemsto eur.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 40, ktoré je v predaji od 4. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín