Piešťanský týždeň pomáha ľuďom riešiť ich problémy

  • Spravodajstvo
  • 5. októbra 2016, 14:47
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Piešťanský týždeň pomáha ľuďom riešiť ich problémy – i tak by mohol znieť názov článku o starostiach staršieho manželského páru, ktorý žije v rodinnom dom na Strečnianskej ulici v Piešťanoch. Materiál s názvom „Sused sa nestará o svoj majetok, ohláste to na radnici“ sme v Piešťanskom týždni uverejnili v lete tohto roka. Opisovali sme v ňom starosti rodiny Valovej so susedom. Ten nechal svoj pozemok zarásť burinou a roky sa oň nezaujímal. A takmer okamžite po zverejnení článku prišla náprava.

Viacerí majitelia domov či záhrad určite poznajú, ako môže susedov zanedbaný pozemok zničiť aj tú najprecíznejšiu starostlivosť o záhradu. Vetrom premiestňované semená burín hranice parciel nerešpektujú a razom máte neželanými rastlinami od suseda zamorenú celú záhradku. Nehovoriac o tom, že každý je spokojný, ak sa jeho dom nachádza v peknom prostredí.

Práve s tým mali postarší manželia problém celé roky. Svoj rodinný dom si užívajú v novšej časti mesta na Strečnianskej ulici v blízkosti letiska. Množstvo pozemkov medzi novostavbami tu ešte stále čaká na výstavbu rodinných domov, pre ktoré sú parcely na tomto území určené. No prístup niektorých majiteľov k svojim pozemkom je často macošský.

Takýto postoj k majetku však rieši aj občiansky zákonník a definuje prístup neporiadneho suseda ako obmedzovanie vlastníckeho práva vo svojom okolí. Nakoľko vlastník sa podľa občianskeho zákonníka musí vyvarovať takých počinov, ktorými by obťažoval iného nad mieru primeranú pomerom.

V tomto prípade sa však manželia nemuseli obrátiť na súd a tam sa žalobou svojho práva domáhať. Tentoraz postačilo zverejnenie ich problému v Piešťanskom týždni. „Ako vyšiel článok v Piešťanskom týždni, po dvoch týždňoch prišli pokosiť pozemok. Veľmi pekne vám za to ďakujeme,“ prišli nám radostne manželia Valovci oznámiť.

I nás teší, že sme pomohli. Preto, ak máte obdobné starosti, neváhajte nás kontaktovať. Redakcia Piešťanského týždňa disponuje tímom novinárov, ktorí vedia kompetentných úradníkov štátnych orgánov či samosprávy osloviť a svojimi otázkami či medializáciou môžu pomôcť vyriešiť to, čo vám pripadá ako neriešiteľný problém.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 40, ktoré je v predaji od 4. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína