Dni zdravia s tai chi i pohárom mlieka

  • Kultúra a spoločnosť
  • 5. októbra 2016, 11:09
  • Autor:vd

Kultúrno-spoločenské centrum Fontána i priestor v okolí sa v sobotu 1. októbra zaplnili návštevníkmi podujatia Dni zdravia. Svoje stánky aj činnosť prezentovali mestské spoločenské organizácie a spolky. O zdraví debatovali a produkty ponúkali i súkromníci. Podujatie otvorila symbolickým prípitkom – pohárom mlieka riaditeľka Mestského kultúrneho strediska v Piešťanoch Marta Jurčová.

Hostí vítala už od pol desiatej dopoludnia spevom folklórna skupina Krakovčanka. Mamičky z Materského centra Úsmev pripravili pre deti zábavné hry. Deťúrence si poskákali aj na eurojumpingu. „Naša pobočka Slovenského Červeného kríža opäť merala za pomoci digitálnych prístrojov tlak krvi, ale ako som si všimla, najväčší záujem bol medzi verejnosťou o bezplatné meranie kvality pitnej vody,“ uviedla pre Piešťanský týždeň šéfka MO SČK v Piešťanoch, Jarmila Fanová.

Pred kinom sa zišli aj vyznávači zdravého života i životného štýlu, ktorí cvičia v Piešťanoch tai chi. Ich združenie predviedlo verejnosti 108 prvkov zostavy tai chi chuan. Čas pred obedom vyplnila svojím vystúpením hudobná skupina 3D Band. Okrem toho členky Ligy proti rakovine pripravili pre tých, ktorí by sa chceli naučiť pripravovať zdravé pokrmy, ochutnávku týchto jedál.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Viola, zajtra Gertrúda