Zumba pre Kristínu prilákala milovníčky pohybu

  • Kultúra a spoločnosť
  • 28. septembra 2016, 13:27
  • Autor:am

Zatancovali si a prispeli na dobrú vec. V sobotu 24. septembra sa v Adeli Medical Centre v Piešťanoch stretli milovníčky pohybu na podujatí Zumba pre Kristínku a podporili jej snahu zopakovať si liečenie v zariadení a zlepšiť si tým zdravotný stav.

„Zumba maratón pre Kristínku Hatalovú, ktorá Adeli navštevuje už niekoľko rokov, vznikol preto, že rehabilitáciu u nás potrebuje absolvovať pravidelne, a nie je dostatočne preplácaná zdravotnými poisťovňami. Výťažok zo vstupného v plnej výške poputuje na jej liečbu,“ informovala Stanislava Horvátová, marketingová manažérka Adeli Medical Centra. Akcia nebola prvá svojho druhu, v Adeli sa už podobné podujatia osvedčili. „Stále existuje veľa dobrých ľudí, ktorí prídu spraviť niečo pre svoje zdravie, a zároveň pomôcť niekomu, kto nemal toľko šťastia ako oni,“ uviedla S. Horvátová.

Okrem cvičenia na prítomné dámy čakalo sladké občerstvenie, dokonca sa mohli nechať skrášliť profesionálnou kozmetikou. „Po cvičení sa mohli nechať bezplatne nalíčiť,“ prezradila S. Horvátová. Okrem toho sa ženy zapojili aj do tomboly a každá si odniesla balíček s hodnotnými cenami, ako napríklad kozmetika, oblečenie či elektrotechnika.

Kristínka sa narodila pred pätnástimi rokmi s diagnózou detská mozgová obrna. Absolvovala veľa vyšetrení, liečení a rehabilitácií. Zlom nastal, keď jej rodičia objavili Adeli Medical Centre. Tu počas prvých dvoch pobytov nabrala silu a kondíciu a skamarátila sa s terapeutmi a lekármi. „Kristínkini rodičia sa vyjadrili v tom duchu, že Adeli je priestor, kde má svojich milovaných. Často sa do centra a terapeutických miestností idú s maminou pozrieť. Kristínka neberie terapeutov len ako cvičiteľov, ktorí ju istým spôsobom týrajú, ale vníma ich ako kamarátov,“ dodala S. Horvátová. Vďaka zumbe sa na Kristínkin pobyt v Adeli podarilo vyzbierať 247 eur a ďalších 500 eur naň prispela Nadácia Adeli.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián