Vilém Čok oslávil narodeniny na pódiu

  • Kultúra a spoločnosť
  • 14. septembra 2016, 14:10
  • Autor:am

Po vypredanom jarnom koncerte v Bratislave, na ktorom sa pre zdravotné problémy nemohol zúčastniť bubeník Klaudius Kryšpín, sa legendárna kapela Stromboli predviedla v pôvodnom zložení v Piešťanoch. V stredu 7. septembra na pódiu Domu umenia zazneli najväčšie hity, ale aj čerstvé novinky českých umelcov 80. rokov.

Deň pred koncertom sa Stromboli v pôvodnom zložení predviedli v Košiciach. Michal Pavlíček, Bára Basiková, Klaudius Kryšpín, Jiří Veselý a Vendula Kašpárková tam rovnako ako nasledujúci deň v Piešťanoch priviedli fanúšikov do varu. „Sme veľmi radi, že ste prišli. Máme z toho naozaj radosť, lebo tu nám vždy bolo dobre. Dúfame, že sú medzi vami tí, ktorí si našu hudbu pamätajú, a aj tí, ktorí si ju nepamätajú, ale zaujíma ich a vypočujú si, ako sme to vtedy hrali,“ prihovorila sa publiku speváčka Bára Basiková.

Hosťom večera sa rovnako ako v časoch najväčšej slávy stal Vilém Čok z Pražského výběru. Excentrický umelec na pódiu oslávil narodeniny. „Je neuveriteľné, že tento chalan má už 55 rokov,“ povedala B. Basiková o spevákovi.

Stromboli zahrali najväčšie hity ako Veliká lalulá, Ó hory, ó hory či Osiřelá košile. Zazneli však i novinky z albumu Fiat Lux, ktorý vznikol rovnako ako séria koncertov k 30. výročiu založenia skupiny.

Kapele Stromboli, ktorá v druhej polovici 80. rokov patrila k najprogresívnejším hudobným zoskupeniam vôbec, sa na záver piešťanského koncertu dostalo úprimnej vďaky od publika vo forme standing ovation. Diváci si vyžiadali dva prídavky a vychutnali si možno posledný koncert legendárnej kapely v pôvodnom zložení.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 37, ktoré je v predaji od 13. septembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián