Septembrové jazzové koncerty odštartuje Palka/Palka/Parker Trio

  • Kultúra a spoločnosť
  • 7. septembra 2016, 15:09
  • Autor:ts

Septembrové piatkové jazzové koncerty začíname už 9. septembra o 20:00 hod. Na prvý koncert sme pozvali hudobných hostí z Poľska a USA – Palka / Palka / Parker Trio.

1 + 1 + 1 = 1

Takýmto príkladom by sa dal opísať koncept poľsko-amerického jazzového tria, ktoré sa snaží o splynutie troch rôznych nástrojov do jedného komplexného hlasu a celku.

Ich hudba je inšpirovaná Billom Evansom, Keithom Jarrettom či Bradom Meldauom.
Mike Parker začal svoju hudobnú kariéru už ako 17 ročný v kluboch v rodnom New Yorku. Študoval u viacerých svetovo uznávaných hudobníkov (Scott Colley, Reid Anderson a Reubin Rogers) a hral so slávnymi jazzovými esami akými sú John Scofield, Chris Potter alebo Eric Harland.
Mal iba 23 rokov, keď v rodnom New Yorku nahral svoj debutový album Prelude. Nahrávka bola napriek klasickej kombinácii kontrabasu s bicími a dychmi cenená predovšetkým pre neštandardné žánrové rozpätie.
Mateusz Palka sa narodil sa v Krakove a na klavír začal hrať  už vo svojich 5-tich rokoch. Počas svojej mladej profesionálnej kariéry cestoval po Európe a koncertoval vo Francúzsku, Taliansku, Rakúsku, Švajčiarsku, Chorvátsku a Českej republike. Jeho kvartet s gitaristom Szymon Mika získal v roku 2013 Grand Prix na Azoty Tarnow International Contest. V súčasnej dobe študuje na krakovskej Akadémii múzických umení.
Grzegorz Palka sa rovnako ako jeho brat Mateusz narodil a vyrastal v Krakove v hudobníckej rodine. Na bicie začal hrať vo veku 8 rokov. Účinkoval v kluboch a na festivaloch v krajinách po celom svete, vrátane Spojených štátov, Indonézie, Škótska, Nemecka, Anglicka, a na Ukrajine. Je majiteľom ocenení z medzinárodného bubeníckeho festivalu “Drum Fest” v Opole. V súčasnej dobe študuje na Hudobnej akadémii v Krakove a zároveň hráva v takých zoskupeniach ako sú High Definition Quartet, Mateusz Gawęda Trio a Gabriel Niedziela Quintet.

Zostava:



Mike Parker – kontrabas

Mateusz Palka
– piano

Grzegorz Palka
– bicie

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana