Záhradníci a elektrikári obnovujú školu za tristotisíc

  • Mladí dnes / Školy
  • 1. septembra 2016, 18:49
  • Autor:vd

Študentom Strednej záhradníckej školy i Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej (SPŠE) v Piešťanoch budú kuchári variť v kompletne vynovenej kuchyni. Vo štvrtok 25. augusta tammontovali vzduchotechniku a vykonávali rôzne stavebné práce. V škole, ktorá sa nachádza na Brezovej ulici, vykonali tiež totálnu rekonštrukciu elektroinštalácie telocvične a vymenili obklady. Internát dostal nové okná i zateplenie a v budove školy vybudovali nový vykurovací systém.

Bezdrôtový systém zónovej regulácie vykurovania môže ušetriť až tridsať percent energie. Spočíva v namontovaní elektromagnetických ventilov ovládaných na diaľku. Znamená to, že v každej učebni sa bude dať nastaviť iná teplota.

V telocvični ide o komplexnú rekonštrukciu elektroinštalácie a výmenu svietidiel. Ide o nové takzvané inteligentné osvietenie. „Mali by sme znížiť náklady takmer o 50 percent,“ uviedol riaditeľ SPŠE Jozef Kolník. Ďalej vymieňajú obklady telocvične za nové a bezpečnejšie. V budúcom roku by malo dôjsť k výmene palubovky. „Za najdôležitejšie považujem, že po týchto výmenách príde k zníženiu nákladov na energie,“ dodal J. Kolník.

Všetky rekonštrukčné práce sú hradené od zriaďovateľa, ráta sa so sumou okolo tristotisíc eur. Presné vyčíslenie bude reálne až približne v januári budúceho roka.

Vlani predal Trnavský samosprávny kraj nadbytočný majetok v hodnote viac ako milión eur. Polovicu výnosu mali dostať SPŠE a Hotelová akadémia Ľudovíta Wintera v Piešťanoch. Peniaze vo výške viac ako 520-tisíc eur môžu použiť na rekonštrukciu kuchýň a budov. Schválili to krajskí poslanci ešte začiatkom tohto roka.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 35, ktoré je v predaji od 30. augusta.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav