Recepty z kuchyne herečky Anky Šiškovej

  • Kultúra a spoločnosť
  • 1. septembra 2016, 18:57
  • Autor:A.Š.

Sériu receptov publikuje vo svojej knihe s názvom Nič lepšie nepoznám slovenská herečka Anna Šišková.

Výborné guľky z mletého mäsa


Potrebujem:
500 g mletého mäsa (zmes hovädzieho a bravčového), 2 rožky, 2 vajcia, 20 sušených marhúľ, rímsku rascu, nasekané bylinky – oregano, tymian, šalviu, bazalku, soľ, čili, 1 cibuľu, 3 strúčiky cesnaku
Rožky si namočím do studenej vody. Keď som začínala variť, dala som horúcu vodu, no rožky sa rozpadli a nedali sa vytlačiť. Takže studenú vodu z rožkov vytlačím, dám do misy, pridám mäso, vajcia, nadrobno nakrájané sušené marhule, nadrobno nakrájanú cibuľu, bylinky a tvarujem guľky. Plech poolejujem, poukladám naň guľky a pečiem na 180 °C asi polhodinu.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 35, ktoré je v predaji od 30. augusta.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina