Recepty z kuchyne herečky Anky Šiškovej
Sériu receptov publikuje vo svojej knihe s názvom Nič lepšie nepoznám slovenská herečka Anna Šišková.
Medailóniky s hubami a vínom
Potrebujem:
2 kusy bravčovej panenky
100 g (alebo aspoň 5 kusov) húb, ak nemám,
môžu byť aj šampiňóny
2 lyžice masla
2 vetvičky rozmarínu
2 strúčiky cesnaku
1,5 dl vína
1 dl šľahačkovej smotany
mleté čierne korenie
Mäso nakrájam na 1 cm hrubé plátky, roztlačím ich prstami a opečiem na masle. Panenku vyberiem, odložím nabok a prikryjem. Opečiem huby s roztlačeným cesnakom. (Ak sú hríby sušené, predtým ich zalejem vriacou vodou.) Potom ich zalejem vínom a smotanou. Osolím, okorením a omáčku povarím asi 5 minút. Do hotovej omáčky mäso len vložím a vypnem. Podávam s pečenými zemiakmi na rozmaríne. Na panvici nechám rozohriať olivový olej, pridám asi na 2-centimetrové kolieska pokrájané zemiaky (aj so šupou), ďalej pridám celé paradajky, rozmarín, posolím a opekám za stáleho miešania.