Deťom odovzdali vyzbierané školské batohy

  • Kultúra a spoločnosť
  • 17. augusta 2016, 09:22
  • Autor:am

Nadácii Myška sa opäť podarilo pomôcť tým, ktorí to potrebujú. Minulý týždeň aktivisti odovzdali školské batohy deťom z Detského domova Piešťany, rómskych osád, zopár odniesli aj na radnicu.

Koncom mája aktivisti v Nitrianskom kraji rozbehli akciu s názvom Daruj nám svoj batoh, my ho naplníme, vďaka ktorej od školákov vyzbierali nepotrebné batohy. „Žiaci nosili tašky do školy, my sme si ich už potom prevzali,“ uviedol organizátor Ivan Samko. Uplynulý pondelok časť z nich zaniesli do piešťanského detského domova, k nim deti dostali výkresy, farbičky, desiatové boxy či zošity.

„Pri toľkých školopovinných deťoch, ktoré máme, je začiatok školského roka ťažký. Vždy kupujeme len tie najlacnejšie tašky, vydržia im rok. Teraz sme šťastní, že máme kvalitné batohy, i keď sú niektoré staršie. Ďakujeme aj za školské pomôcky,“ povedala Iveta Hanková, riaditeľka piešťanského detského domova. Organizátor bol s doterajším výsledkom veľmi spokojný. „Vyzbierané tašky sú zachované a všetky sa dajú použiť. Taktiež spomedzi potrebných školských potrieb je časť pokrytá, preto je účel splnený. Tí, ktorým sme pomohli, to ocenili a sme radi, že sme im takýmto spôsobom mohli urobiť radosť,“ dodal I. Samko.

Rovnakú akciu predstavili koncom júna i v Piešťanoch, vyzbierané batohy z kúpeľného mesta budú odovzdávať v Nitrianskom kraji. Od septembra do decembra teda budú môcť pomáhať aj tunajší študenti, zapojila sa Stredná odborná škola obchodu a služieb, Stredná odborná škola záhradnícka a Stredná priemyselná škola elektrotechnická. Študentov bude motivovať aj šanca zúčastniť sa online akadémie a končiaci študenti získajú výhodnejšie vyhliadkové lety. Ak poznáte rodiny, ktoré podobnú pomoc potrebujú, nadáciu môžete kontaktovať.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 33, ktoré je v predaji od 16. augusta.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav