Ochutnávka medov a varenie v prírode

  • Kultúra a spoločnosť
  • 16. augusta 2016, 14:12
  • Autor:mb

Na záver včelárskej sezóny sa v Drahovciach na náučnom včelárskom chodníku pri Dome záhradkárov uskutočnila druhá ochutnávku medov miestnych včelárov spolu so súťažou družstiev vo varení bez elektrickej energie s použitím medu.

„Príroda nás ráno postrašila počasím, ale popoludní bolo už pekne, takže sa návštevníci cítili veľmi príjemne,“ povedal nám organizátor podujatia Miroslav Habr z občianskeho združenia Včeloz.

Na ochutnávku medov bolo pripravených 23 vzoriek. Najviac hlasov a prvé miesto získal jarný lesný med zo spoločnej včelnice Pavla Ištvána z Hubiny a Vladimíra Miklošku z Piešťan. Za pastovaný med bol ocenený druhým miestom Tibor Valovič z Kálnice, tretia priečka patrila Milanovi Piačkovi z Chtelnice za kvetový med. Za nimi sa umiestnili miestni včelári, ktorí mali taktiež medy vynikajúcej chuti. Prekvapením pre návštevníkov bol nesúťažný ochutený med Dušana Dedinského.

Do súťaže Varíme v prírode s medom sa zapojilo osem drahovských občianskych združení a spolkov. Pre návštevníkov pripravili rôzne recepty – sladký zákusok, jogurtovo-medový dezert, medové špízy, medové kuracie krídelká a medovú živánsku.

„Všetky jedlá boli výbornej chuti, ale iba jedno mohlo vyhrať. Najviac hlasov získal súbor Kolovrátok s makovo-orechovo-medovými šúľancami. A tak sa už po druhýkrát stali víťazmi,“ dodal M. Habr.

Na spríjemnenie dobrej nálady hrala miestna hudba. Kto bol ešte hladný, mohol si pochutnať na dobrom guláši, ktorý navarili manželia Nitkovci. Po záverečnom udelení cien, na ktorom boli ocenení desiati včelári a všetky súťažné družstvá vo varení, vyžrebovali a odmenili hlasujúcich návštevníkov.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 33, ktoré je v predaji od 16. augusta.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 13. mája. Tento deň Dňom tulipánov. Meniny má Servác.
  • 13.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 12. mája. Tento deň je Európskym dňom minerálov, Svetovým dňom ošetrovateliek, Svetovým dňom spravodlivého obchodu a Medzinárodným…
  • 12.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 13. mája 2024
Meniny má Servác, zajtra Bonifác