ENERGIA pred festivalom, ENERGIA po festivale

  • Kultúra a spoločnosť
  • 12. augusta 2016, 08:49
  • Autor:ts

Rozdiel, ktorý pocítite na vlastnej koži i vo vlastnej peňaženke. A môžete ho cítiť aj rok, dva, tri potom, ak na piešťanskom festivale Grape vojdete aj do špeciálnej zóny ŽIŤ ENERGIOU a necháte si poradiť.

Bezplatné energetické poradenstvo Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry je na jednom z najobľúbenejších multižánrových festivalov na Slovensku po tretí raz. Vybavenosť domácností novými technológiami a spotrebičmi rastie so zvyšujúcimi sa nárokmi na komfort. „Znižovanie spotreby energie sa stáva pre mladých prioritou v momente, keď začnú prispievať na náklady alebo plánovať, že si zariadia vlastné bývanie. Zaručených informácií, ako na úspory, je prebytok, už ťažšie sa rozlišuje, ktoré sú tie správne a objektívne. Aj preto je dôležité vedieť, že sa majú s kým poradiť,“ uviedla generálna riaditeľka SIEA Svetlana Gavorová.

Odborní konzultanti radi všetkým záujemcom prakticky vysvetlia, čo sa ešte oplatí a čo už nie. Overiť si možno aj to, aké zariadenia na využívanie obnoviteľných zdrojov energie sú pre konkrétnu domácnosť vhodné a aké sú výhody a obmedzenia jednotlivých opatrení. Ak to niekto nestihne na festivale, odborníkov možno kontaktovať aj neskôr v poradenských centrách v Trenčíne, Banskej Bystrici a v Košiciach. K dispozícii je aj bezplatná poradenská linka 0800 199 399. Energetické poradenstvo, ktoré SIEA poskytuje v rámci projektu ŽIŤ ENERGIOU, môžu využiť napríklad vlastníci rodinných a bytových domov, školy pre svojich študentov a žiakov, zástupcovia obcí i štátnej správy, ale aj podnikatelia.

Okrem užitočných rád je možné na festivalev zóne SIEA načerpať, ale aj odovzdať pozitívnu energiu. Návštevníci si na špeciálne upravenom bicykli sami našejkujú osviežujúce nápoje. Tí, ktorí budú mať energiu na rozdávanie, môžu hrať na klavíri a pozitívne naladiť ostatných. Ak im zostane prebytok, vyskúšať si môžu bicie alebo niektorú z ďalších aktivít. Vo večerných hodinách je prísun pozitívnej energie na festivale zabezpečený prostredníctvom solárnych lámp, ktoré osvetľujú hlavnú prístupovú cestu v areáli festivalu.

www.zitenergiou.sk

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina