Veľkú Cenu Piešťany doplní množstvo sprievodných atrakcií

  • Šport / Ostatné športy
  • 11. augusta 2016, 08:49
  • Autor:T. Horký

Ako sme už v minulých číslach informovali, od 19. do 21. augusta to na piešťanskom letisku bude po dlhých rokoch žiť motorizmom. Uskutoční sa tu totiž motocyklová Veľká Cena Piešťany započítaná do Majstrovstiev a preboru Českej republiky na prírodných okruhoch. Počas troch dní si diváci užijú okrem motoristických zážitkov aj množstvo sprievodných atrakcií.

K burácajúcim motorom na dvoch kolesách patrí jednoznačne kvalitná rocková hudba. Organizátori preto ušiam návštevníkov ulahodia a o hudobný program bude postarané. „Náš partner Rock Bar pripraví na letisku krásny stejdž so svetelnými rampami, kde to bude žiť rockovou hudbou. V piatok aj v sobotu od 20.00 do 22.00 h zahrajú živé kapely. O hudbu sa počas celých dní postará aj ďalší náš partner, Rádio Rocková republika, takže v Rock zóne bude zábava," povedal jeden z organizátorov Rastislav Martančík.

Organizátori z Piešťanského motocyklového klubu sú v jednaní so zaujímavými účinkujúcimi, ktorí by mali priviesť návštevníkov Veľkej ceny Piešťany do varu. „Ak všetko vyjde podľa plánov, mohli by sa na letisku predstaviť aj kaskadéri z MOTOTVShow, ktorá je najlepšou moto-adrenalínovou šou na Slovensku. Svoje umenie predvedú aj vyznávači paraglidingovej akrobacie. Pevne verím, že si návštevníci tieto dychvyrážajúce kúsky užijú," pokračoval R. Martančík.

Návštevníci budú mať takisto k dispozícii veľa možností na občerstvenie. Pripravených je niekoľko občerstvovacích a bufetových stánkov, dobrá káva, osviežujúce nápoje či gurmánske špeciality nesmú chýbať. V prípade horúčav pripravili organizátori ochladzovacie delo, ktoré motoristických nadšencov osvieži.

Na svoje si prídu aj aktívni vyznávači a motocykloví nadšenci. „Svoje produkty tu odprezentujú viaceré motocyklové značky, napríklad Ducati, takže bude určite čo obdivovať," doplnil jeden z organizátorov akcie.

Tradičnou atrakciou pri podobných podujatiach z tejto série pretekov je otvorené depo pre verejnosť. „Každý bude mať možnosť nakuknúť do zázemia motoristického športu, čo pri vrcholných podujatiach nie je úplne bežné. Verím, že to návštevníci ocenia a naskytne sa im pohľad do kuchyne jednotlivých tímov a jazdcov," uviedol R. Martančík.

S určitosťou sa na Veľkej Cene Piešťany objaví viacero motoristických osobností, ktoré v tomto športe dosiahli výborné výsledky aj počas legendárnych pretekov Ceny Slovenska, a zberatelia autogramov budú mať možnosť doplniť svoje kolekcie. „Máme v pláne pozvať na preteky aj čestných hostí, ktorí sa v minulosti preháňali po piešťanskom letisku a do motoristickej histórie sú zapísaní zlatými písmenami. Plánujeme spraviť autogramiádu, kde budú prítomní minulí či súčasní jazdci a v prípade účasti aj spomínaní kaskadéri," doplnil člen organizačného tímu.

Piešťanský motocyklový klub má už spojazdnenú aj webovú stránku www.vcpiestany.sk, kde sú zverejnené všetky podstatné informácie.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 32, ktoré je v predaji od 9. augusta.


0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 28. apríla 2024
Meniny má Jarmila, zajtra Lea